Африкански горски слон

Научна класификация на африканския горски слон

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Бозайници
Поръчка
Proboscidea
Семейство
Elephantidae
Род
Локсодонта
Научно наименование
Loxodonta cyclotis

Статус на запазване на африканския горски слон:

Застрашен

Африкански горски слон Местоположение:

Африка

Забавен факт за африканския горски слон:

Най-големият известен бозайник на сушата!

Факти за африканския горски слон

Плячка
Трева, плодове, корени
Име на младите
Телец
Групово поведение
  • Стадо
Забавен факт
Най-големият известен бозайник на сушата!
Очакван размер на населението
200 000
Най-голямата заплаха
Бракониерство и загуба на местообитания
Най-отличителна черта
Заоблени уши и тънки, прави бивни
Други имена)
Африкански слон
Период на бременност
22 - 24 месеца
Среда на живот
Гора, савана и заливни равнини
Хищници
Човек, Лъв, Хиена
Диета
Тревопасен
Среден размер на котилото
1
начин на живот
  • Дневни
Често срещано име
Африкански горски слон
Брой видове
1
Местоположение
централна и южна Африка
Лозунг
Имайте големи заоблени уши, които да им помогнат да се охладят!
Група
Бозайник

Африкански горски слон Физически характеристики

Цвят
  • Кафяво
  • Сиво
Тип кожа
Кожа
Максимална скорост
24 mph
Продължителност на живота
60 - 70 години
Тегло
900 кг - 3 000 кг (1 984 лири - 6 613 лири)
Височина
2 м - 3 м (6,6 фута - 9,8 фута)
Възраст на полова зрялост
11 - 20 години
Възраст на отбиването
5 години

Интересни Статии