Avocet

Научна класификация на Avocet

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Charadriiformes
Семейство
Recurvirostridae
Род
Рекурвиростра
Научно наименование
Рекурвиростра

Природозащитен статус на Avocet:

Най-малкото притеснение

Местоположение на Avocet:

Азия
Евразия
Европа
Северна Америка
Океания
Южна Америка

Факти за Avocet

Основна плячка
Насекоми. Риби, ракообразни
Отличителна черта
Дълъг извит клюн и поразително оперение
Размах на крилата
77 см - 80 см (30 инча - 32 инча)
Среда на живот
Умерени влажни зони
Хищници
Кучета, котки, стаути
Диета
Месояден
начин на живот
  • Стадо
Любима храна
Насекоми
Тип
Птица
Среден размер на съединителя
4
Лозунг
Има извит, обърнат клюн!

Физически характеристики на Avocet

Цвят
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
25 mph
Продължителност на живота
10 - 15 години
Тегло
140g - 400g (5oz - 14oz)
Дължина
42 см - 45 см (16 инча - 18 инча)

Avocet е вид болотни птици, които се срещат в кални газове в по-топлия климат в света. Има четири различни вида авоцет, които са авоцет с пещери, американски авоцет, авоцет с червено гърло и андски авоцет.



Avocet обикновено се среща във водни местообитания в близост до брега, включително блатото, влажните зони и блатото. Точното местообитание на avocet зависи от вида, тъй като Pied avocet се среща в Европа и Азия, американският avocet се намира на тихоокеанското крайбрежие на Северна Америка, avocet с червено гърло в Австралия и Avocet на Андите е родно гнездящ високо в планините Анди.



Avocet е много характерна на вид птица поради факта, че avocet има дълъг и тънък, обърнат клюн, който мете от една страна на друга във водата, за да улови храна. Подобно на други кули, авоцетът също има дълги крака и стъпала, за да му помогне в лова в плитчините.

Avocet е сравнително голям и силен вид птица, за който често се съобщава, че сплашва други птици да напуснат мястото си. Avocets са относително общителни птици и често могат да бъдат забелязани да летят, ловуват, мигрират и гнездят в големи стада.



Avocet е месоядно животно и се храни предимно с насекоми и други малки безгръбначни, за да оцелее. Avocets също се хранят с малки риби, ракообразни и дори странните земноводни, когато ловуват във водата.

Поради относително големия си размер, авоцетът има ограничен брой хищници в естествената си среда, като кучетата, котките, костурите и невестулките са основните хищници на пилетата и яйцата на авосета.

Известно е, че авоцетите се размножават на открито, обикновено близо до водата. Женският авоцет снася около 4 яйца, които се инкубират от двамата родители, докато се излюпят месец по-късно. Пилетата на Avocet се кърмят и от двамата родители, докато не излетят (отлетят от гнездото) на възраст между 4 и 6 седмици.

Днес авоцетът изглежда процъфтява особено в Обединеното кралство, където е извършена обширна консервационна работа, за да се опита да се изгради популацията на авоцета след изчезването му във Великобритания през 1800-те. Днес авоцетът е и върху логото на RSPB (Кралското общество за защита на птиците).



Вижте всички 57 животни, които започват с A

How to say Avocet in ...
НемскиAvocets
АнглийскиAvocet
ИспанскиRecurvirostridae
ФренскиAvocette
ФинландскиАвосетит (племе)
ТурскиМеч
Източници
  1. Дейвид Бърни, Дорлинг Киндърсли (2011) Животното, Окончателното визуално ръководство за дивата природа на света
  2. Том Джаксън, Lorenz Books (2007) Световната енциклопедия на животните
  3. Дейвид Бърни, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ричард Макей, Университет на Калифорния (2009) Атласът на застрашените видове
  5. Дейвид Бърни, Дорлинг Киндърсли (2008) Илюстрована енциклопедия на животните
  6. Дорлинг Киндърсли (2006) Дорлинг Киндърсли Енциклопедия на животните
  7. Кристофър Перинс, Oxford University Press (2009) Енциклопедията на птиците

Интересни Статии