Какаду

Научна класификация на какаду

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Psittaciformes
Семейство
Какаду

Природозащитен статус на какаду:

Уязвима

Какаду Местоположение:

Азия
Океания

Забавен факт за какадуто:

Една от най-шумните птици в света!

Факти за какаду

Име на младите
Пилета или люпила
Групово поведение
  • Стадо
Забавен факт
Една от най-шумните птици в света!
Най-отличителна черта
Гребен от пера на главата
Размах на крилата
Варира
Среда на живот
Гори, горички и равнини
Хищници
Соколи, орли, сови, змии и котки
Диета
Всеядно
Любима храна
Плодове, семена и грудки
Често срещано име
Какаду
Местоположение
Австралия, Нова Гвинея, Филипини, Индонезия и тихоокеанските острови
Лозунг
Силно социална, умна и бъбрива птица.
Група
Птици

Физически характеристики на какаду

Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
20 до 70 години в дивата природа
Тегло
300g - 1200g (0.66lbs - 2.65lbs)
Дължина
30 см - 76 см (12 инча - 30 инча)
Възраст на полова зрялост
3 до 7 години

Какадуто е умна и приказлива птица с брилянтен гребен на оперение на главата си.



Лоялни, грижовни и игриви, високата енергия и шумно поведение на какадуто са отражение на богатия му емоционален интериорен живот. Тези птици имат доста приятелски темперамент и понякога са добри спътници на хората като домашни любимци. В родното им местообитание в Азиатско-тихоокеанския регион какадутата са позната гледка дори при някои градски и крайградски зони , но тяхното развълнувано и разрушително игриво поведение не винаги ги прави добре дошли на местните хора.



Розов какаду

Интересни Статии