Гребен пингвин

Научна класификация на гребенестия пингвин

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Eudyptes
Научно наименование
Laridae силни;

Статус на опазване на гребенести пингвини:

Уязвима

Crested Penguin Местоположение:

океан
Океания

Факти за Crested Penguin

Основна плячка
Крил, риба, скариди
Отличителна черта
Червен клюн и ярко жълти вежди
Среда на живот
Скалисти антарктически острови
Хищници
Леопардов тюлен, косатка, акули
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
2
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Крил
Тип
Птица
Лозунг
Има дълги жълти вежди!

Физически характеристики на гребенестия пингвин

Цвят
  • Сиво
  • Жълто
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
15 - 20 години
Тегло
3kg - 6kg (6.6lbs - 13lbs)
Височина
60 см - 68 см (24 инча - 27 инча)

Грабещият пингвин има дълги жълти вежди.




Живее във водни зони край скалист антарктически остров, наречен Snare Island, където яде крил и други вкусове. Този пингвин е един от шестте различни вида, които живеят в общия район. Хохлатият пингвин е сив, жълт, черен и бял. Живее цели 20 години в дивата природа.



Невероятни факти за Crested Penguin!

• Пингвинът яде крил, млади калмари и други малки животни, които живеят във водата.
• Живее само на един остров, близо до Нова Зеландия.
• Хохлатият пингвин обикновено възпроизвежда по едно пиле всяка година.
• Пленят ги косатки, леопардови тюлени и различни птици.
• Тези пингвини живеят свободно в различни зоопаркове на места като Антверпен и Парадизио.

Научно наименование на Crested Penguin

Научното наименование на хохлатия пингвин е Eudyptes robustus. Името Eudyptes се основава на гръцките думи, които означават „добър водолаз“. Думата robustus се отнася до начина, по който пингвините живеят, по силен и силен начин. Те са издръжливи и могат да живеят сами във всякаква среда, въпреки че се сдвояват, за да отглеждат пилетата си.



Външен вид на гребенест пингвин

Хохлатият пингвин е средно голяма птица, която има вежда от ярко жълти пера, които се движат от двете му очи обратно към задната част на главата си. Това е еднакво и при двата пола. Освен това, докато половете са много сходни, мъжете са склонни да бъдат малко по-големи и да имат по-тежка уста. И двете птици имат яркочервени очи, но очите не са толкова червени, колкото тези на скалния пингвин. Младите птици са по-малко властни, с бледа брадичка и къс гребен. Както възрастните, така и непълнолетните имат характерни бели ивици по бузата и гола бяло-розова ивица около клюна.

Гребен пингвин на скали
Гребен пингвин на скала

Поведение на гребен пингвин

Въпреки че гребенестите пингвини изглеждат много миролюбиви, гребенестият пингвин се бие всяка година поради необходимостта от нови партньори, както за младите пингвини, за да намерят партньор, така и за старите, които се нуждаят от нов партньор. В тези битки птицата се хваща за врата и бие с крилата на грабващата птица.

Хохлатият пингвин може да направи редица вокализации, вариращи от съскащи и експлозивни викове до ритмични тръби и звуци, които се носят на голямо разстояние, когато са в морето. Въпреки цялата тази дейност, голяма част от времето тези птици наистина са миролюбиви и добре възпитани. Птиците не търсят битка и обикновено ще се успокоят, след като периодът на битка приключи.



Местообитание на гребенест пингвин

Хохлатият пингвин живее в морето и на сушата, в зависимост от това в коя част от сезона е. Не се знае много за местообитанието на пингвина по време на негнездния сезон, въпреки че са били виждани на сушата в Тасмания, Нова Зеландия и други места. В по-голямата си част тези пингвини гнездят в гъсти колонии върху крайбрежни скали или под дървесната покривка на горите Олеария. На тези места пингвините изкопават плитки дупки и покриват дъното с трева, клонки, листа, камъчета или торф. След това те ще добавят ръб от кал, за да издигнат нивото на гнездото над нивото на земята.

След като се преместят в растителността, ще умрат поради тежките гнездови дейности, като по това време колонията ще се премести на ново място за гнездене. Колониите, които гнездят близо до поток, могат да имат предимство пред останалите поради наличието на вода за пиене и къпане, но това не е необходимо и много гнездови колонии се намират далеч от водата.

Диета на чубат пингвин

Диетата на хохлатите пингвини не е добре известна, но се предполага, че те ядат предимно крил, заедно с еднаква част от калмари и малки риби. Къде и как улавят тази храна, не е добре известно, но изглежда се прави предимно в движение, докато плува в океана. Изглежда, че не ядат други хранителни продукти.

Грабеж от хищни пингвини и заплахи

Грабените пингвини са преследвани от различни големи ловци, включително косатки , акули , и леопардови тюлени . Бебетата и яйцата им са застрашени от буревестници и скуи . Те не са застрашени от хората, нито от други известни хищници. Те са защитени от правителството на Нова Зеландия като част от усилията да ги поддържат ободрени и здрави.

Размножаване на чубат пингвин, бебета и продължителност на живота

Крепастите пикапи, които могат да се размножават, ще могат да се размножават някъде на възраст между пет и девет години. Те започват в началото на септември и ще се размножават някъде между тогава и януари. Когато се размножават, мъжките ще се изправят на задните си крака и ще махат с криле в опит да привлекат партньор. Обикновените пингвини обикновено се чифтосват за цял живот, така че след като намерят надежден партньор, те обикновено ще се придържат към него или нея до края на живота си. Те се събират всяка година на мястото за размножаване на пингвини и след като се съберат, ще бъдат верни един на друг, докато се срещнат отново през следващата година.

След като се чифтосват, пингвините ще построят гнездата си в съществуващите дупки в скалите, след което ще го украсят с каквито и да са меки материали, които намерят. Те използват това гнездо, за да снасят яйцата си, около една до три седмици след размножаването им. Първото яйце ще бъде много по-малко от второто яйце и вероятно няма да се излюпи. Ако го направи, едва ли ще оцелее.

След като двете яйца са снесени, родителите ще ги инкубират последователно през първите 10 дни, след което мъжкият остава да се храни през следващите 12 дни, за да търси храна. Когато се върне, ролите се обменят и женската отива да търси храна, докато мъжкият седи на яйцата.

Когато яйцето се излюпи, мъжкият седи върху яйцата и ги пази през първите три седмици, предпазвайки пилето от всички натрапници, докато женската излиза навън и носи храна за пилето. В крайна сметка пилето ще бъде пазено и хранено от двамата родители. След като пилето порасне и се разтопи, на около 11 седмици, пилето ще бъде въведено във водата и оставено да го направи самостоятелно. След като птицата е сама, тя може да живее от 15 до 20 години, като отнема време за размножаване, когато достигне между 5 и 9 години.

Население на гребенести пингвини

В момента групата се състои от около 25 000 двойки. Изглежда, че се държат стабилно на този брой или дори леко нарастват. Обаче не би било нужно много да ги свалим на нищо, ако се удари чума или друго събитие и поради тази причина понастоящем те са обявени за уязвими от Международния съюз за опазване на природата. В този момент популацията на пингвините може да продължи да расте или да се свие, в зависимост от това как се справят пингвините през следващите няколко години. Потенциалните заплахи включват въвеждането на нов хищник, прекомерен риболов около островите, който може да изчерпи източника на храна, замърсяване или повишаване на температурата на водата, която отблъсква плячката от островите. Поради тези причини правителството на Нова Зеландия предприе действия, които ще защитят морските хранилища и местообитанията на остров Снарес, за да продължат да защитават тези птици.

Вижте всички 59 животни, които започват с C

Интересни Статии