Орел Харпи

Научна класификация на Harpy Eagle

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Accipitriformes
Семейство
Accipitridae
Род
Харпия
Научно наименование
Harpia harpyja

Статус на опазване на Harpy Eagle:

Близо до заплаха

Местоположение на Harpy Eagle:

Централна Америка
Южна Америка

Забавен факт за Harpy Eagle:

Един от най-големите видове орел в света!

Факти за Harpy Eagle

Име на младите
Пилета или люпила
Групово поведение
  • Малки семейства
Забавен факт
Един от най-големите видове орел в света!
Очакван размер на населението
Неизвестно
Най-отличителна черта
Корона от пера
Други имена)
Американски орел Харпи
Размах на крилата
2 м (6.5 фута)
Среда на живот
Низинните дъждовни гори
Хищници
Други гарпийски орли
Диета
Месояден
Любима храна
Ленивци, маймуни, гущери, гризачи, дребни елени и птици
Често срещано име
Орел Харпи
Местоположение
Централна и Южна Америка
Среден размер на съединителя
1 или 2 яйца
Лозунг
Talon е с размерите на ноктите на мечка гризли!
Група
Птици

Физически характеристики на Harpy Eagle

Цвят
  • Черен
  • Бял
  • И Грей
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
50 mph
Продължителност на живота
25 до 35 години в дивата природа
Тегло
5 кг - 9 кг (11 lb - 20 lbs)
Дължина
89 см - 102 см (35 инча - 40 инча)
Възраст на полова зрялост
4 или 5 години

Орелът Харпи е страховит хищник, лоялен партньор и възпитателен родител.



Намиращ се дълбоко в тропическите гори на Западното полукълбо, гарпийският орел отрязва поразителна фигура. Със своите черно-бели цветове, царствена корона от пера и дълга, елегантна опашка, този вид предоставя безпогрешна гледка в родното му местообитание. Въпреки намаляващия брой на населението, понастоящем той е широко разпространен в широка територия около Южна Америка. Продължаващата загуба на местообитания и ловът обаче могат да го изложат на риск от трайно изчезване.



Интересни Статии