Представете си, че спите близо 8 месеца!



Кафява мечка

Кафява мечка

Тъй като есента се приближава и по-голямата част от природните хранителни продукти в Северна Америка намаляват, кафяви мечки на Канада и Аляска започват да събират последните хранителни вещества, от които се нуждаят, преди да влязат в хибернация за зимата.

През летните месеци кафяви мечки попълват загубата на тегло през зимата, като могат да ядат до 40 кг (90 паунда) дива сьомга на ден. Националният резерват Katmai в Аляска е едно от най-популярните места за кафявата мечка през лятото с около 1500 кафяви мечки, за които се смята, че живеят в националния парк с площ от 4 000 000 акра.

Кафява мечка със сьомга

Кафява мечка със сьомга

The кафява мечка или изгражда своята бърлога от нулата, или адаптира естествена пещера, така че да може да заспи необезпокоявано през суровите зимни месеци. Смята се, че кафявите мечки спят зимен сън между 4 и 8 месеца всяка година.

Ако искате да научите повече за мечките, моля, следвайте връзката по-долу за повече информация.

Интересни Статии