Крал пингвин

Научна класификация на King Penguin

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Aptenodytes
Научно наименование
Aptenodytes patagonicus

Статус на опазване на кралски пингвин:

Най-малкото притеснение

King Penguin Местоположение:

Антарктида
океан

Факти за кралски пингвин

Основна плячка
Крил, риба, скариди
Отличителна черта
Голям размер на тялото с жълти маркировки на главата
Среда на живот
Скалисти антарктически острови
Хищници
Леопардов тюлен, косатка, акули
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
1
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Крил
Тип
Птица
Лозунг
Повече от 2 милиона разплодни двойки!

Кралски пингвин Физически характеристики

Цвят
  • Сиво
  • Жълто
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
15 - 20 години
Тегло
11 кг - 16 кг (24 lbs - 35 lbs)
Височина
60 см - 90 см (24 инча - 35 инча)

„Царският пингвин е втори по размер само след императорския пингвин.“



Стоейки толкова висок, колкото средното дете, царският пингвин е голям за своите видове. Само императорски пингвин е по-голям. Таксономията поставя както краля, така и императорските пингвини вAptenodytes род . И двамата са експерти във водата и могат да се гмуркат на големи дълбочини. Кралските пингвини ловуват за себе си фенери, крил и ракообразни, за да се хранят на малките си. Пилетата кралски пингвини изглеждат много по-различно от възрастните, с кафявите си пухкави пера. Бебетата могат да отнемат повече от година, за да станат независими.



Невероятни факти за кралски пингвин

  • Когато ловувате плячка, кралски пингвиниможе да достигне дълбочина от 300 метра, да остане под водата почти 10 минути и да измине 1200 мили.
  • Крал на Норвегия Харалд Vкоронован един пингвинв зоологическата градина в Единбург, рицар през 2008 г. Официалното му име е сър Нилс Олав.
  • Кралски пингвин колонии може да бъдеколкото 200 000 птици, но членовете на семейството могат да се разпознават и намират помежду си чрез уникални вокализации.

Научно име на кралски пингвин

Таксономия поставя кралския пингвин вSpheniscidaeсемейство с всички други пингвини, но само императорските и кралските пингвини имат отделен род:Aptenodytes, което е гръцки за „водолаз без пера“. Тези две птици са по-големи от всички други пингвини; имат дълга, тънка банкнота и ярки цветове; гмуркайте се по-дълбоко и по-дълго от другите; и са единствените двама, които снасят едно яйце и използват краката си вместо гнездо за това яйце. Научното наименование на кралския пингвин еAptenodytes Patagonicus. Докато повечето от тези същества живеят в субарктически региони, вкаменелостите ги поставят в района на Патагония преди най-малко 6000 години, откъдето идва и втората част от тяхното научно наименование.

Общото име на това животно идва от европейски изследователи в началото на 18-ти век, които смятали, че те са най-големите пингвини. Едва при второто пътешествие на капитан Кук изследователите откриха по-голямото императорски пингвин .



Външен вид на кралски пингвин

Кралският пингвин е вторият по големина пингвин. Средният възрастен е 35 килограма, като мъжете са малко по-тежки от женските. Те са средно високи 3,1 фута или приблизително колкото размера на типично човешко малко дете.

Тези същества са пригодени за арктически климат, като се затоплят с четири слоя пера - 70 са само в квадратен инч от кожата! Трите слоя, които са най-близо до тялото, са пухени пера, докато слоят отвън е смазан за хидроизолация. Бебето обаче не е водоустойчиво. Следователно те не навлизат във водата, докато пухкавите им кафяви пера се обърнат към възрастните черно-бели.

Черна глава и оранжево оперение

Кралските пингвини имат черни глави с отличително оранжево оперение в ухото и гърлото. Оперението избледнява до жълто, когато се доближи до сандъка, който е бял. Това двуцветно оцветяване ги маскира както от хищници, така и от плячка във водата. Белите кореми се сливат със слънчевата повърхност, когато същество гледа пингвина отдолу. Отгоре черното помага на пингвина да се слее с тъмното морско дъно. Те имат дебели, черни крака, за да държат яйцата и младите си пилета, а клюнът им, който има оранжево от всяка страна, е по-дълъг от всеки друг вид пингвин.



Поведение на кралски пингвин

Тези птици са силно социални същества. Въпреки че споделят пространство с видове пингвини като Gentoo , Магелан , и Кралски , те не си взаимодействат с тях. Възрастните често се бият помежду си, най-доминиращите от които си проправят път към центъра на сбирките си. Те са изключително любопитни с хората и ще излязат на посетителите, за да разследват. Техните колонии могат да имат десетки или дори стотици хиляди гнездящи двойки. Размерът на колониите им помага да се скупчат за топлина. Пилетата също образуват групи, наречени общи детски ясли. Докато възрастните тръгват да търсят храна, когато партньори или родители се връщат, тези същества се разпознават помежду си чрез уникални вокализации.

Кралските пингвини предпочитат да ходят пеша или тобоган срещу хмел. Те са експертни плувци и пътуват със скорост между 3 и 6 мили в час. Записите са ги намерили на 1200 мили и 1000 фута дълбочина при лов на храна.

Местообитание на кралски пингвин

Тези същества процъфтяват на субантарктически острови. Въпреки че почти бяха изчезнали от района, сега те се увеличават в района на Патагония. Учените също са ги забелязали Южна Африка и дори Стейтън Айлънд в Ню Йорк!A. patagonicusе подвидът, който обитава Южна Джорджия, Фолкландски острови , и южна Чили .A. patagonia halliе подвидът, който живее на островите Кергелен, остров Принц Едуард, острови Крозет, островите Макдоналд, остров Хърд и остров Макуори.

За разлика от императорските пингвини, царските пингвини остават по-далеч на север в по-малко враждебен климат. По време на топлите месеци температурите могат да достигнат 50 градуса по Фаренхайт. Те са склонни да избират равни зелени или скалисти плажове, които не са покрити със сняг и лед. Оптималните местоположения предлагат защита от вятър през околните снежни планини. Те се гмуркат на големи дълбочини, за да ловуват през деня, но остават в плитките води на тъмно. Птиците ще се придвижват навътре през брачния сезон.

Население на кралски пингвин

Този вид е бил изправен пред заплахи за своето население през 19 и 20 век. Тъй като тюлените са били ловувани за козина, е била осъзната възможността за експлоатация на пингвини за петрол и някои популации са били почти унищожени. Днес обаче популацията на кралския пингвин е в Най-малкото притеснение категория. Настоящите оценки показват, че има 2,23 милиона гнездящи двойки и този брой се увеличава.

Диета на кралски пингвин

Тези птици ловуват в колонии. Тяхното високо потребление на енергия изисква големи количества храна за техния размер, тъй като те обикновено се гмуркат до океанското дъно до 100 пъти за един ден! Там намират фенери, както и други видове риби, калмари , малки ракообразни и крил. Възрастните ще консумират до 450 риби на ден и те хранят малките си, като възстановяват храната си. През тези периоди възрастен човек ще яде 8 килограма храна на ден! Това е еквивалентно на средно възрастния човек, който яде 25 големи пици! Пилетата се раждат с резерви от телесни мазнини, които им помагат да издържат до 70% загуба на тегло, което им позволява да оцелеят поне три месеца, докато чакат възрастните да намерят и доставят храна.

Кралският пингвин достига дълбочина от около 54-110 ярда, когато ловува плячката си, но е известно, че те стигат до 328 ярда. Те могат да останат под вода почти 10 минути. Капилярна жлеза над очите им филтрира солта, което им позволява да консумират океанска вода. Това е полезно, тъй като източниците на прясна вода могат да бъдат замразени.

Кралски пингвин Хищници и заплахи

Кралските пингвини са в категорията на Най-малко загрижени . Техните местообитания са достатъчно студени, за да бъдат слабо населени, което означава, че има малко човешко въздействие върху тяхното население. Те имат разнообразна диета, така че прекомерният риболов на неща като крил и изменението на климата няма да навреди на диетата им. Глобалното затопляне обаче изглежда оказва влияние върху успешното развъждане. Въпреки глобалното затопляне обаче популациите на кралски пингвини се увеличават.

Тези същества не са основен източник на храна за всяко животно, но имат някои хищници. Заплахите за възрастни са морски животни, тъй като местообитанието на пингвините е сурово за сухоземните животни. Леопардови тюлени и косатки са най-големите заплахи за възрастните, тъй като те плячкат във водата.

Птици като скуи, ножници, южни черногърби чайки и гигантски буревестници са достатъчно силни, за да хванат яйца и млади пингвини на сушата, които остават без надзор от възрастни.

Размножаване на кралски пингвин, бебета и продължителност на живота

Кралските пингвини стават полово зрели на възраст около три години, но вероятно ще изчакат шест години, за да започнат да се размножават. Сезонът на чифтосване е белязан от линеене през септември, октомври или ноември. Тези, които преливат или нощуват вместо да се размножават, са отделени от другите, които се размножават. Кралските пингвини се придвижват навътре и стоят извън водата, докато израснат нови водоустойчиви пера. Това продължава приблизително три седмици, през които те оцеляват с натрупани телесни мазнини. Когато са готови за чифтосване, мъжките кралски пингвини прекарват някъде от няколко часа до няколко дни, вдигайки високо главите си, призовавайки и държейки плавниците си навън, за да привлекат партньор. Мачът е успешен, когато и двете птици клатят глави едновременно.

Кралските пингвини се размножават само два пъти в рамките на три години. Кралските пингвини и императорските пингвини са единствените пингвини, които не гнездят. По-скоро кралските пингвини снасят по едно бледозелено яйце между ноември и април и го инкубират с топла гънка от кожата, която виси над крачетата им, върху които яйцето лежи. Яйцето се излюпва след приблизително 54 дни. Бебето е голо при раждането и трябва да остане под топлата кожа на родителя още 39 дни. Мъжете и жените се редуват между защитата на бебето и лова. Пилетата се събират в група, наречена ясла, за още девет месеца, което затруднява хищниците да отделят едно бебе. Пилето разчита на отслабена храна от възрастни.

Докато другите бебета пингвини преминават от яйце към плуване за едно лято и ловуват независимо от наличността на храна, новородените кралски пингвини изискват изобилен ловен сезон. Тъй като това отнема повече от година, това оставя колониите на кралски пингвини обитавани целогодишно.

Средно кралските пингвини могат да живеят до 25 години в дивата природа и 30 години в плен. Някои възрасти на тези в зоологическите градини са неизвестни, тъй като са родени другаде, но зоозащите смятат, че някои са поне в средата на 30-те години.

Кралски пингвини в зоопарка

Посетителите могат да видят кралски пингвини в няколко зоопарка в САЩ, Австралия и Обединеното кралство. Те включват:

Вижте всички 13 животни, които започват с К

Интересни Статии