Дългоуха сова

Научна класификация на бухала сова

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Casuariiformes
Семейство
Casuariidae
Род
Казуарий
Научно наименование
Казуарий

Статус на опазване на бухала сова:

Най-малкото притеснение

Дългоуха сова Местоположение:

Азия
Евразия
Европа
Северна Америка

Факти за дългоуха сова

Основна плячка
Гризачи, малки птици и влечуги
Отличителна черта
Дълги кичури на ушите и очни дискове с цвят на тен
Размах на крилата
86 см - 98 см (34 инча - 38,5 инча)
Среда на живот
Иглолистни гори
Хищници
Орли, Харкове, Лисици
Диета
Месояден
начин на живот
  • Самотен
Тип
Птица
Среден размер на съединителя
5
Лозунг
Ушните туфи го правят да изглежда по-голям!

Физически характеристики на бухала сова

Цвят
  • Кафяво
  • Жълто
  • Черен
  • Така
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
31 mph
Продължителност на живота
40 - 60 години
Тегло
100g - 300g (8.75oz - 10oz)
Височина
31 см - 37 см (12 инча - 14,5 инча)

„Звуковете на мъжка дългоуха бухал се чуват на почти миля разстояние“



Дългоухата бухал прави своя дом в Северна Америка, Европа, части от Азия, както и в северните и източните части на Африка, включително Мадагаскар. Гнезди в гори, където дърветата растат близо едно до друго. Дългоухите сови ловят нощем, търсейки мишки, прилепи и други малки животни. Размахът на крилата на тези сови може да бъде с размери до 39 инча ширина и те могат да достигнат почти 30-годишна възраст. Мъжките и женските дългоухи сови се различават по няколко начина, единият от които е в различните звуци, които издават при брачните си обаждания. Продължавайте да четете за допълнителни факти за това очарователно животно.



Невероятни факти за дългоуха сова

• Правейки гъсти гори свой дом, тези сови имат бебетагнезда, които са изоставени от други птици.
• Те използват своитеотлично чувство за слухда ловува плячка през нощта, често ловувайки на открито.
• Бебешки дългоухи совине могат да летят, докато навършат 35 дни.

Дългоуха сова Научно име

Дългоухата бухал, понякога наричана обикновената или северната дългоуха сова, има научно наименованиеРаботата е, което е латински по произход. Класът му е Aves , и принадлежи към семейство Strigidae.



Външен вид на бухала сова

Дългоухата бухал има смесица от кафяви и сиви пера, които се стичат във вертикален дизайн, с две ушни туфи, изправени на главата му. Но въпреки името, тези кичури на ушите всъщност не са ушите на бухала, те са просто кичури от черни пера. Ушите му са разположени отстрани на главата му.

Очите на дългоуха бухал са или оранжеви, или жълти, и има черен клюн. Краката му са покрити с тънък слой светли пера.

Тази бухал е категоризирана като средно голяма поради тънкото си тяло, което може да варира в дължина от 13 до 16 инча, което е малко по-високо от боулинг иглата. Обикновено женските дългоухи сови са по-големи от мъжките, тежащи средно 10 унции (теглото на две бейзболни топки) до средните 8,75 унции на мъжкия (малко по-малко от кутия супа).



Размахът на крилата на тази бухал може да бъде до 39 инча. Така че, ако поставите 18 тениска за голф на земята до края, ще разглеждате приблизителната ширина на крилата на тази бухал, когато са разперени. Всъщност крилата му са толкова широки, че тази бухал трябва да ги пресича една върху друга на гърба си, когато е кацнала на клон. Не е чудно, че могат да летят до 31 мили в час!

Поведение на дългоуха сова

Дългоухите бухали са тихи през по-голямата част от годината, с изключение на брачния сезон, когато издават много звуци. Мъжете издават повече от 200 звука, които са предимно ниски, докато обаждането на жената излиза като много по-висок звук. Звуците на мъжките варират от кратко хленчене или свирка до дълбок стенещ звук. Обаждането на тази бухал може да звучи като скърцане, котешко мяукане, писък и дори лай. Подобно на човешката реч, всяко призоваване на бухал има свое собствено значение. За какво мислите, че совите обичат да говорят?

Стройното тяло на тази бухал помага да се предпази от хищници. Докато седи на дърво, дългоуха бухал придърпва перата си, така че да са плоски до тялото му и да се простира в цялата му дължина. В това положение и с тъмното му оцветяване, хищниците могат да го сбъркат с голям клон на дървото.

Известно е, че совите са самотни животни. Но когато се съберат заедно, групата се нарича парламент. Тези птици са срамежливи и обичат да останат скрити, ако е възможно.

Местообитание на дългоуха сова

Дългоухите сови живеят в райони по целия свят, включително Северна Америка, Европа, части от Азия, както и в северните и източните части на Африка. Освен това някои подвидове на тези сови живеят в Мадагаскар. Дългоухата сова се нуждае от умерен климат, за да оцелее.

По-конкретно, тези сови живеят в големи гори, по-малки горички от дървета, гъсталаци около влажните зони и блатата и в тревните площи. Те предпочитат да гнездят в райони, където дърветата са опаковани плътно, за да им осигурят защита от хищници. Но когато тези бухали ловуват, те летят около открити тревисти площи в търсене на плячка.

Някои дългоухи сови мигрират на юг за студения сезон. Например, сови, които живеят в южната част на Канада или северната част на САЩ, летят на юг чак до Мексико, преди студеното време да пристигне през есента. Учените знаят тези факти, защото са проследявали популациите на тези сови и техните движения през годините.

Дългоуха сова

Официалният природозащитен статус на ушата сова е Най-малкото притеснение . Докато популацията му е била засегната от загуба на местообитания поради почистване на земя и строителство, тя остава стабилна. Тъй като тези сови са толкова добри да останат скрити, учените не знаят със сигурност колко са по света. Смята се обаче, че има около 50 000 от тези сови.

Диета с дългоуха сова

Дългоухата бухал има отличен слух и зрение и използва тези сетива, за да ловува в тъмното. Те летят ниско до земята и слушат за дейност на гризачи, за да могат бързо да заловят всяка малка плячка, която намерят. Върховете на крилата им са оформени като зъби на гребен, което им помага да ги движат, без да вдигат шум. Те са истински грабливи птици.

Ловуват дългоухи сови мишки , полевки, землеройки , малки птици , малки змии , прилепи , и понякога насекоми . Те са месоядни като повечето други бухали и поглъщат плячката си цяла. Не е ясно как тези сови приемат вода, но те могат да получат достатъчно количество от течностите в животните, които ядат.

Дългоухи сови хищници и заплахи

Няколко от хищниците на дългоухата сова са по-големи сови, включително голямата рогата сова, решетките и совите орли. Други хищници включват червеноопашати ястреби, златни орли , северни ястреби, и соколи-сапсани .

Бебетата на дългоухите сови понякога стават жертва на миещи мечки , бик змии, американски гарвани и дикобрази .

Напълно отгледаните дългоухи сови могат да бъдат преследвани по дървета и нападнати от споменатите по-горе хищници. Те са по-малки и по-тънки от много от техните хищници, което улеснява покоряването им.

Бебешките дългоухи сови понякога са застрашени, докато са още в гнездото. Енот или бик змия може да се приближи до гнездото в опит да грабне бебе бухал, а бухалът майка и баща ще махне с крила на хищник или ще полети надолу, за да го щракне в опит да защити бебетата си от бухал. В някои случаи други сови с гнезда наблизо ще се включат в борбата за прогонване на хищник от района. Когато хищникът види, че е надхвърлен, вероятно е да се откаже и да си отиде.

Размножаване на сова с дълги уши, бебета и продължителност на живота

Брачният сезон на тази бухал продължава от февруари до юли. Мъжката дългоуха бухала прелита над гнездовата зона и изнася разнообразни обаждания и звуци, за да привлече женска. Той може също да изпълни някои интересни летящи съчетания, за да привлече вниманието на други мъже, които търсят партньор. Тези сови са моногамни и имат бебета веднъж годишно. Ако някога чуете зов на бухал, идващ от една област, и зов на втора сова, идващ от друга посока, вероятно те са моногамна двойка мъже и жени, които комуникират помежду си.

Един от най-интересните факти за дългоухите сови е, че те не си правят гнезда. Вместо това те заемат гнезда, изоставени от сови и други птици. Понякога те се установяват в старо гнездо, изоставено от катерици, което се нарича дрей.

Женските могат да снасят от 2 до 10 яйца в гнездото, но групата, известна още като съединител, обикновено съдържа 5 или 6 яйца. Вместо да снася всичките си яйца наведнъж, женската снася ново яйце на всеки два дни или така. Всяко яйце е с дължина малко над 1 инч и е ярко бяло с лъскава обвивка. Женската бухал седи на яйцата нон-стоп през деня, докато отделя малко време за лов през нощта.

Яйцата се излюпват след 25 до 30 дни. Новоизлюпена бебешка сова е покрита с бели пера, наречена надолу, и очите й са затворени. Това е, когато те са най-уязвими към хищници. Бухалът-майка е основният пазител за около две седмици, а след това бащата-сова поема. Той носи храна на майката и нейните бебета, известни още като пилета или бухали. Пилетата ядат малки неща като червеи и насекоми, а след това ядат по-голяма плячка, когато станат по-големи.

Когато пилетата станат на 21 дни, те напускат гнездото, но не могат да летят. На този етап те се наричат ​​разклонения, защото те кацат на клони около гнездото, докато все още получават храна от бащата сова. Когато достигнат 35-дневна възраст, бебетата могат да летят на кратки разстояния. Те практикуват лов и залавяне на малка плячка, за да се подготвят да се грижат за себе си. Около 11 седмици бебетата сови могат да живеят самостоятелно.

Продължителността на живота на дългоухата бухал може да варира от 10 до 30 години в зависимост от нейната сила и здраве, но средната продължителност на живота е 11 години. Най-старата дългоуха бухал стигна до 27 години, на 9 месеца в дивата природа.

Бухалите могат да развият някои от същите дихателни заболявания като много други видове птици. Трихомониазата и аспергилозата са два примера.

Вижте всички 20 животни, които започват с L

Интересни Статии