Макаронен пингвин



Научна класификация на макаронни пингвини

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Eudyptes
Научно наименование
Eudyptes Chrysolophus

Статус на опазване на макарони пингвини:

Близо до заплаха

Macaroni Penguin Местоположение:

Антарктида
океан

Факти за макаронни пингвини

Основна плячка
Риби, калмари, ракообразни
Размах на крилата
80-100 см (31-39 инча)
Среда на живот
Море и ледени острови в Субантарктика
Хищници
Леопардов тюлен, косатка
Диета
Месояден
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Риба
Тип
Птица
Среден размер на съединителя
2
Лозунг
Съберете се в колонии с до 100 000 членове!

Макарони пингвин Физически характеристики

Цвят
  • Кафяво
  • Жълто
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
22 mph
Продължителност на живота
15-20 години
Тегло
3,2-6,4 кг (7-14 фунта)

Царствените на вид макаронски пингвини могат да се гмуркат на дълбочина от 200 фута в океана!



Макаронните пингвини се срещат на Антарктическия и Субантарктическия полуостров. Те ядат крил, риба, калмари и някои ракообразни. Тези птици живеят в огромни групи, които включват стотици хиляди пингвини. Те са черно-бели с ярко оранжев гребен или кичур пера на главата си. Официалният природозащитен статус на макаронните пингвини е уязвим .



5 факти за макаронни пингвини

  • Макаронните пингвини могат да плуват до 15 mph.
  • Докато повечето пингвини се бъркат, макаронните пингвини също могат да ходят, да скачат и да се катерят.
  • Женските макаронни пингвини обикновено снасят само две яйца и понякога дори изхвърлят едно, ако е прекалено малко.
  • Тези птици могат да живеят до 20 години в дивата природа.
  • Макаронните пингвини поглъщат малки камъчета, за да подпомогнат храносмилането на черупкови същества.

Макарони пингвин научно име

Научното наименование на макаронния пингвин еEudyptes chrysolophus. Думата eudyptes на гръцки означава „добър водолаз“, а хризолофът означава „златен“ и „гребен“. Тази птица принадлежи към семейство Spheniscidae и класа Авес.

Общото му име се появи заради колоритния му гребен. През 18 век моряците, които са видели този уникален пингвин, започват да го наричат ​​макарони. Макарони беше жаргонна дума, използвана за някой, който се обличаше крещящо, цветно. Също така, птицата им напомни за мъжа в песента „Yankee Doodle“, който „... залепи перо в шапката си и го нарече макарони ...“



Външен вид на макаронени пингвини

Тези пингвини имат традиционното пингвин вид на бели пера на гърдите, както и черни пера на гърба, врата и главата. Освен това на главата му има червена банкнота и гребен от оранжеви пера. Този пингвин е много подобен на външен вид на кралски пингвин . Макаронният пингвин е един от групата от шест пингвина с гребен, включително и Фиордландски хохлат пингвин , южен рокхопър пингвин , пингвинът Снаре, пингвинът с изправен гребен и северен рокхопър пингвин .

Пуфини , auks и murres са много сходни с макаронните пингвини по външен вид. Освен това всички тези птици могат да плуват и да се гмуркат. Въпреки това, пуфини , auks и murres могат да летят, докато макаронните пингвини не могат.

Тези средно големи пингвини достигат височина от 20 до 28 инча и тежат средно 12 килограма. За справка, 20-инчов пингвин е само няколко сантиметра по-висок от боулинг, а 12-килограмов пингвин тежи същото като галон кутия боя.

Тези пингвини прекарват част от времето си в океана. Те имат плетени крака, които им помагат да плуват, както и опашка, която служи като кормило, насочвайки ги в посоката, в която искат да вървят. Когато макаронните пингвини са на сушата, те трябва да се движат по скалист терен, пясъчни райони и скали. Тъканите им крака също им дават възможност да скачат или да ходят по хлъзгави скали.



Въпреки това, на сушата зрението на макаронен пингвин не е много добро. Но тези птици виждат много добре, докато плуват в океана. Всъщност те използват отличното си подводно зрение, за да забелязват и избягват хищници като леопардови тюлени и косатки . Те също могат да се потопят дълбоко в океана, за да избягат от някои хищници.

Костите на макаронните пингвини са твърди, вместо кухи, което му позволява да се гмурка дълбоко в океана, когато има нужда. Освен това тези птици могат да останат под вода за 2 или 3 минути, преди да се наложи да изплуват отново, за да си поемат дъх. Те имат слой мазнина, който ги затопля в антарктическия климат, а перата им са проектирани да позволят на водата да се излее от тях, когато излязат от студената вода, вместо да абсорбират влагата.

Знаеше ли? Пингвините имат способността да надуват перата си, позволявайки на въздуха под тях да циркулира и да създава повече топлина.

макаронен пингвин - Eudyptes Chrysolophus - макаронен пингвин на ръба на водата

Поведение на пингвин на макарони

Макаронните пингвини живеят в групи, наречени колонии. Някои колонии съдържат над 100 000 пингвини. Животът на големи групи е друг начин за защита на тези птици от хищници. Ако тюлен нахлуе в колонията, повечето от пингвините ще могат да го избягат.

Тези пингвини също са агресивни и силни. Те общуват с лай, цвърчене, викане и момчета. Често мъжките пингвини се бият помежду си, като заключват клюнове и пляскат с криле, докато се движат през територията на другия. Те не се отнасят към странни пингвини по приятелски начин. Така че, не е необичайно да видите пингвин да се движи през колония с глава, прибрана в гърдите. Тази поза носи съобщението, че пингвинът не иска да взаимодейства или да се бие с други хора около него.

Бихте си помислили, че би било предизвикателство за пингвин да намери семейството си в колония, съдържаща хиляди пингвини, които се движат наоколо и вдигат шум. Но се оказва, че не е предизвикателство. За да намерят членове на семейството в голяма колония, пингвините се вслушват в уникалните звуци, издадени от техните роднини.

Макарони пингвин местообитание

Местообитанието на макаронните пингвини се състои от субантарктическите и антарктическите острови. По-конкретно, много се намират на островите Южен Шетланд, Фолкландските острови, островите Крозе и Южните сандвич острови.

Макаронните пингвини мигрират на сушата през размножителния сезон, започващ през месец октомври, за да се присъединят към голяма колония от размножаващи се двойки пингвини. След снасянето на яйца през ноември двойка мъжки и женски остават на сушата с бебетата си до април или май. След това те се връщат в океана, докато отново настъпи времето за размножаване.

Диета с макаронени пингвини

Какво ядат макаронните пингвини? Тези пингвини са месоядни животни, така че ядат морски животни като крил, малки риби, калмари , и ракообразни. За да ядат крил и друг морски живот с твърда външна обвивка, макаронните пингвини поглъщат малки камъчета, за да им помогнат да смилат черупките, за да ги усвоят. Това правят и други пингвини.

Въпреки че макаронните пингвини ядат разнообразна плячка, крилът е основният елемент в диетата им. Всъщност учените вярват, че от всички видове морски птици макаронните пингвини ядат най-голямо количество крил. Те ядат тонове от тези малки същества всяка година. За справка една кола тежи два тона, така че просто си представете колко крил би било това!

Макаронски пингвин хищници и заплахи

Леопардови тюлени и други видове уплътнения както и убиец китовете са хищници на макаронни пингвини. Тези същества имат достатъчно бързина и сила, за да заловят макаронни пингвини, докато плуват в океана или се опитват да се качат от океана нагоре на скалистия плаж.

Яйцата, снесени от макаронни пингвини, също са уязвими за морски птици, като буревестници и скуош. Гнездото на този пингвин е много плитко, така че яйцата са особено видими за тези и други птици, когато прелитат.

Хора са опасност и за тези пингвини. Те могат да се заплитат в мрежите на рибарите, които искат да уловят други видове дива природа. Замърсяването с нефт в океанските води е друга заплаха за здравето и популацията на макаронните пингвини.

Официалният природозащитен статус на тези пингвини е Уязвима . Учените вярват, че броят им намалява поради замърсяване на околната среда.

Размножаване на макаронни пингвини, бебета и продължителност на живота

На около пет-шест години мъжки и женски пингвини се събират на брега в колония, за да се размножават. Това обикновено се случва през октомври, което е лято в Антарктика. Мъжките пингвини навеждат глави, движат се от едната на другата страна и лаят, за да привлекат вниманието на женските. Ако мъжки и женски са били на мястото за размножаване преди, те ще търсят същия партньор следващия път.

Женската снася две яйца в началото на ноември. Както мъжките, така и женските наблюдават яйцата, докато се излюпят 33 до 37 дни по-късно. Новородените бебета тежат само няколко унции.

Бебешки пингвини са известни като пилета или птенца. Те нямат всичките си пера, когато са родени, така че родителите на пингвините трябва да работят усилено, за да поддържат бебетата на топло, докато перата им пораснат. Те се движат много малко, докато остареят, но могат да виждат около себе си. Тези пингвини не са родени с оранжево / жълтия си гребен. Гребенът им не се развива напълно, докато пингвинът е на 3 или 4 години.

Бащата-пингвин продължава да защитава бебетата от морски птици и други хищници, докато майката-пингвин ги храни. Майката пингвин храни бебетата с дъвчената риба, така че те лесно могат да усвоят храната. След 25 дни бебешки макаронен пингвин отива да остане с други бебета в колонията, за да продължи да расте още 60 до 70 дни. Те се държат топли и защитени, докато са далеч от гнездото. По това време те са готови да излязат в океана и да ловят храна.

Повечето макаронени пингвини не живеят до повече от 20 години в дивата природа. Но има един пингвин, който е поставил рекорд, който ще бъде трудно да бъде победен! Мики живее в зоологическата градина в Питсбърг и навърши 35 години през 2019 г. Тя е едно от най-старите макаронни пингвини в САЩ.

Популация от макаронени пингвини

Смята се, че в света живеят 11 милиона макаронени пингвини. За съжаление популацията им намалява поради замърсяване на водата и намаляване на източника на храна. Техният природозащитен статус според Международен съюз за опазване на природата (IUCN) , е Уязвима . В момента има наблюдение и защита, които да помогнат на макаронните пингвини, но може да се направи повече.

Вижте всички 40 животни, които започват с М

Интересни Статии