Магеланов пингвин

Научна класификация на Магелановия пингвин

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Spheniscus
Научно наименование
Spheniscus magellanicus

Статус на опазване на магелановия пингвин:

Близо до заплаха

Magellanic Penguin Местоположение:

океан
Южна Америка

Факти за магелановия пингвин

Основна плячка
Сепии, Калмари, Сардини
Отличителна черта
Черен клюн и малки крилца
Среда на живот
Антарктически острови
Хищници
Морски лъв, тюлен от леопард, кит убиец
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
2
начин на живот
  • Стадо
Любима храна
Сепии
Тип
Птица
Лозунг
Заплашени от нефтени разливи!

Физически характеристики на магелановия пингвин

Цвят
  • Кафяво
  • Сиво
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
22 mph
Продължителност на живота
15 - 20 години
Тегло
2.7kg - 6.5kg (5.9lbs - 14lbs)
Дължина
61 см - 76 см (24 инча - 30 инча)

„Магелановите пингвини са бързи плувци, достигащи скорост от 15 mph или повече.“



Магелановите пингвини живеят на бреговете в Южна Америка. Те са месоядни, ядат риба и някои ракообразни. Тези пингвини правят гнезда в нори и дори под храсти. Те са силно социални животни, живеещи в групи, които включват до 400 000 пингвини! Продължителността на живота на тези птици е от 25 до 30 години.



5 невероятни факти за магелановия пингвин!

  • Тези птици могат да хвърлят пера, за да се охладят, ако им стане твърде горещо
  • Женски пингвин може да намери своята половинка, като изслуша конкретен разговор
  • Тези птици имат специални жлези, позволяващи им да изтласкат солта, която абсорбират от океанската вода
  • Популацията на тези пингвини намалява

Научно име на магелановия пингвин

The научно наименование на магелановия пингвин е Spheniscus magellanicus. Магеланик се отнася до изследователя Фердинанд Магелан. Той отбеляза тези пингвини, докато плаваше близо до Южна Америка през 1520 г. Той принадлежи към семейство Spheniscidae и е от класа Aves.

Външен вид и поведение на магелановия пингвин

Магелановите пингвини имат черни пера на гърба, главите и крилата си. Те имат бели пера от долната си страна и две черни ивици в горната част на гърдите си. Това се различава от техния близък роднина застрашен Африкански пингвин който има само една черна ивица на гърдите си. Магелановите пингвини също имат пръстен от бял цвят, който тече от брадичката им до над очите им.



Диапазонът на височината на тези птици варира от 24 до 30 инча. Те тежат от 5 до 14 килограма. Мъжките обикновено са по-големи от женските. Като пример, магеланов пингвин, който е висок 30 инча, е равен на височина на 2 игли за боулинг, подредени, за да се получи кула. 10-килограмов пингвин е равен по тегло на среден размер домашна котка . Магелановите пингвини са най-големият представител на рода Spheniscus.

Плавниците на магелановия пингвин, както и хлъзгавите му пера, му помагат да плува във водата с висока скорост. Най-бързо този пингвин може да пътува е 15 mph. Това ниво на скорост им помага да улавят плячка, включително риба и някои ракообразни.

Тези пингвини абсорбират много солена вода, докато плуват през океана. Те имат специални жлези, разположени близо до очите им, които отделят сол, така че те нямат твърде много в телата си.



Когато магелановият пингвин се нажежи, той отделя част от перата си, за да охлади телесната си температура. Също така е известно, че държи крилата си отстрани, за да увеличи циркулацията на въздуха. Понякога този пингвин ще се задъхва, за да се охлади точно като кучето!

Ако хората се приближат до група магеланови пингвини, тези птици бързо търсят подслон в дупките си. Освен това фактът, че група пингвини може да наброява до 400 000, осигурява на тези птици защита от хищници. Безопасност в цифри!

Цветовете на магелановия пингвин помагат да се предпазят от хищници, като същевременно ги пазят скрити от плячката. Бялата долна страна на пингвин ги държи скрити от риби и друга плячка, която не може да ги види срещу филтриращата светлина отгоре. В допълнение, черните пера на гърба им ги пазят скрити от някои хищници, докато се смесват с тъмните води на океана. Тази комбинация от цветове се нарича контра засенчване.

Тази птица определено е социално животно, живеещо със стотици хиляди други пингвини. Група пингвини е известна като колония. Въпреки че тези птици се отдалечават от хората, когато се приближат, те са агресивни с други пингвини. Всъщност те са известни като едни от най-агресивните пингвини от многото видове.

Когато започне размножителният сезон, мъжките пингвини, които току-що са достигнали полова зрялост, се бият с други мъже, причинявайки големи наранявания. Ухапването, пляскането с криле и силните обаждания са част от това състезание. Женските магеланови пингвини се бият помежду си и срещу мъжете.

Чифт магеланови пингвини
Чифт магеланови пингвини

Местообитание на магелановия пингвин

Този пингвин живее на върха на Южна Америка. По-конкретно, на бреговете на Чили и Аржентина, както и на Фолкландските острови. Тези пингвини живеят в сух, умерен климат.

Магелановите пингвини прекарват по-голямата част от времето в океанските води край Южна Америка. Те обикновено се намират на около 150 фута от брега. По време на размножителния период местообитанието им се превръща в тревистите брегове на Южна Америка. Те живеят в нори или правят гнездата си под храсти.

През зимата магелановите пингвини мигрират на север по южноамериканското крайбрежие. Те могат да пътуват чак до Перу или Бразилия.

Диета с магеланов пингвин

Какво ядат магелановите пингвини? Тези птици са месоядни, ядат крил, сепия , калмари, аншоа и сардини.

Един от най-интересните факти за тези пингвини е, че те се гмуркат от 100 до 200 фута в океана, за да ловят храна. Груповата храна е често срещана практика на магелановите пингвини. Това е, когато голяма група от тях се гмуркат за плячка и са в състояние да уловят повече риба, отколкото само един пингвин лов соло.

Магеланови пингвини хищници и заплахи

Леопардови тюлени , косатки и големи кожени тюлени всички са хищници на възрастни магеланови пингвини. Те са уловени от тези хищници, докато плуват в океана.

Пилетата и яйцата на магелановите пингвини имат няколко хищници. Те са изядени от морски чайки, плъхове , лисици , а понякога и диви котки, докато все още са на брега.

Някои други заплахи за тези пингвини включват загуба на източника на храна. Търговските рибари улавят много същите риби, които тези пингвини ядат. Конкуренцията с търговската риболовна индустрия за храна застраши бъдещето на много видове пингвини. Замърсяването на водата като разливи на нефт представляват екологична заплаха за магелановите пингвини. Наводненията по тези брегове също излагат на опасност пилета и яйца пингвини.

Официалният природозащитен статус на тези пингвини е Близо до заплаха с намаляващо население.

Размножаване на магеланов пингвин, бебета и продължителност на живота

Тези пингвини са моногамни. Те се връщат при същия партньор всеки размножителен сезон, започващ през септември. Как една жена може да намери конкретен мъж в колония от стотици хиляди пингвини? В крайна сметка тези пингвини са много шумни. Издават отегчителен звук като магаре. Въпреки това, женски пингвин е в състояние да разпознае своята половинка чрез неговия уникален призив. Тази птица снася яйцата си през октомври.

Използвайки дупка за подслон, женски пингвин снася 2 яйца. Яйцата имат 40-дневен инкубационен период. През това време мъжките и женските споделят задачата да се грижат за яйцата. Когато единият бди над яйцата, другата птица е в океана и търси храна.

Извикват се бебешките пингвини пилета . Те се раждат с тегло само няколко унции и дължина около 3 инча. Тези пилета са зависими от родителите си за всичко. Те са покрити със сиво-сини пухкави пера и не започват да растат никакви водоустойчиви пера, докато навършат почти един месец. И така, една дупка служи като топъл подслон и защита за пилетата пингвини с лек слой пера.

Пиленцата пингвини ядат плячката, донесена им от родителите им. Един от родителите изяжда плячката, след което я връща в устата на пилето, за да може бебето да я усвои. С напредване на възрастта пилето може да яде малки парчета разкъсана риба и друга плячка.

Пилетата пингвини напускат гнездото, когато са избягали. Почистването е, когато едно пиле отглежда пълна колекция от пера, които ще има като възрастен. Пилетата пингвини обикновено напускат гнездото на възраст около 4 месеца.

Продължителността на живота на магелановия пингвин е от 25 до 30 години. Рекордът за най-стария магеланов пингвин е на 36 години.

Население на магелановия пингвин

Според Червения списък на застрашените видове на IUCN изчислената популация на магеланови пингвини е от 1,1 до 1,6 милиона двойки.

• 900 000 на брега на Аржентина
• 100 000 на Фолкландските острови
• Между 144 000 до 500 000 двойки в Чили

Природозащитният статус на магелановите пингвини е почти застрашен и популацията му намалява.

Магеланови пингвини в зоопарка

Вижте всички 40 животни, които започват с М

Интересни Статии