Пингвин

Научна класификация на пингвините

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Научно наименование
Aptenodytes Forsteri

Статус на запазване на пингвини:

Близо до заплаха

Местоположение на пингвина:

Антарктида
океан

Факти за пингвин

Основна плячка
Риба, раци, калмари
Отличителна черта
Къс, остър клюн и леки стъпала
Размах на крилата
60 см - 130 см (23,6 инча - 21 инча)
Среда на живот
Студено море и скалиста земя
Хищници
Леопардови тюлени, акули, косатка
Диета
Всеядно
начин на живот
  • Група
Любима храна
Риба
Тип
Птица
Среден размер на съединителя
1
Лозунг
Прекарва 75% от времето си в лов за храна!

Физически характеристики на пингвина

Цвят
  • Сиво
  • Жълто
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
40 mph
Продължителност на живота
20 - 30 години
Тегло
1 кг - 35 кг (2.2 lbs - 75 lbs)
Височина
40 см - 110 см (15,7 инча - 43 инча)

Пингвините са едни от най-обичаните животни на планетата!



Тяхното оцветяване на смокинга, очарователното бъркане и сладките лица правят пингвините едни от най-обичаните животни в света. От екваториалната пустини на Африка до скандинавските пасища на Скандинавия, хората не може да не е оооо и над всички водни, нелетящи птици! Много хора погрешно вярват, че пингвините живеят само на север и На юг Поляци, но в действителност те живеят в Южното полукълбо. Един вид дори гнезди близо до екватора. Никой обаче не живее в или около Арктическия кръг.

Учените са в дебат за таксономията на пингвините и генетичните връзки, но всички те са съгласни, че поне 15 вида в момента обитават земята.



Забавни и очарователни факти за пингвините

  • Пингвини с човешки размери са се въртели около Земята в праисторически времена. TheAnthropornis nordenskjoeldiдостигна височина от 1,8 метра (5 фута 11 инча) и наклони везната на 90 килограма (200 паунда). Появата на китове с големи зъби и уплътнения вероятно е довело до изчезването на гигантски пингвини.
  • През 1948 г. мъж от Флорида на име Тони си изработи чифт 30-килограмови, трипръстни оловни обувки и нощуваше из плажовете през нощта, за да допринесе за мита, че 15-метров пингвин управлявал сърфа през нощта. Правеше го десет години, никога не беше хванат и разкри мистификацията едва 40 години по-късно.
  • Черно-бялото оцветяване на пингвините е защитен камуфлаж.
  • Въпреки активните противопехотни мини на Фолкланд, островният клъстер се превърна в импровизиран природен резерват за пингвини, тъй като животните са твърде леки, за да предизвикат мините.
  • Най-старият известен вид пингвин във вкаменелостите еWaimanu maniingi, който е живял преди 62 милиона години.

Научно име на пингвин

Точната етимология на думата „пингвин“ е за обсъждане. Думата се появява за пръв път през 1700 г. като синоним на великия авк, сега изчезнала морска птица, която е имала подобен цвят на пингвините, но не е свързана. Някои вярват, че измисленият синоним произлиза от френската дума „pingouin“, която моряците са използвали за птици auk.

Оксфордският английски речник, речник на американското наследство и Merriam-Webster приписват на уелския език думата. Те предполагат, че пингвинът е смесица от „писалка“ - уелската дума за главата - и „gwyn“ - уелската дума за бяла - защото страхотни сърни бяха забелязани за първи път на остров Бяла глава в Нюфаундленд.

Други лингвисти смятат, че пингвинът има латински корени, свързвайки го с думата „pinguis“, което означава „мазнина“ или „масло“. Те закрепват тази теория върху германска дума за пингвин, „fettgans“, която се превежда като „дебела гъска“ и холандска дума за животното, „vetgans“, която също грубо се превежда като „дебела гъска“.

Видове пингвини

Аптенодити (велики пингвини)Aptenodytes patagonicusА. стр. Патагоникам / A стр. хали Кралски пингвин
Аптенодити (велики пингвини)Aptenodytes forsteriНито един Императорски пингвин
Пигосцелис (пингвини с опашка)Pygoscelis adeliaeНито един Пингвин Адели
Пигосцелис (пингвини с опашка)Pygoscelis antarcticaНито един Chinstrap пингвин, Ringed пингвин, брадат пингвин, Stonecracker пингвин
Пигосцелис (пингвини с опашка)Pygoscelis papuaНито един Gentoo пингвин
Евдиптула (малки пингвини)Eudyptula minorE. m. променлива / E. m. moriorum

Малката таксономия на пингвините все още е много течна и оспорвана.
Малък син пингвин, Малък пингвин, Фея пингвин, Маори име: Корора
Евдиптула (малки пингвини)Eudyptula novaehollandiaeМалката таксономия на пингвините все още е много течна и оспорвана.Австралийски малък пингвин
Евдиптула (малки пингвини)Eudyptula albosignataМалката таксономия на пингвините все още е много течна и оспорвана.Бял флиппинг пингвин
Spheniscus (плетени пингвини)Spheniscus magellanicusНито един Магеланов пингвин
Spheniscus (плетени пингвини)Spheniscus humboldtiНито един Пингвин Хумболд
Spheniscus (плетени пингвини)Spheniscus mendiculusНито един Галапагоски пингвин
Spheniscus (плетени пингвини)Spheniscus demersusНито един Африкански пингвин, нос пингвин, южноафрикански пингвин
МегадиптАнтипод МегадиптНито един Жълтоок пингвин, Кон, Таракака
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes pachyrhynchusНито единFiordland пингвин, Fiordland хохлат пингвин, Нова Зеландия хохлат пингвин, Māori име: Tawaki или Pokotiwha
Eudyptes (хохлати пингвини)Laridae силни;Нито единПримка пингвин
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes sclateriНито единИзправен гребен пингвин
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes chrysocomeД. в. хризоком /



Д. в. filholi - източен
Южен рокхопър пингвин
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes filholiИзточният пингвин скалист се счита за подвид на южния скален пингвин от някои учени, а за собствения си вид от други.Източен пингвин рокхопър
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes moseleyiНито единСеверен рокхопър пингвин
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes Schlegeli(оспорено)Някои учени мислятEudyptes Schlegeliпингвините са подвид на макаронските пингвини. Други не са съгласни. Кралски пингвин
Eudyptes (хохлати пингвини)Eudyptes chrysolophusНякои учени мислятEudyptes Schlegeliпингвините са подвид на макаронските пингвини. Други не са съгласни. Макаронен пингвин

Външен вид и поведение на пингвина

Външен вид на пингвина

Пингвините имат външен вид: черни гърбове и бели фронтове. Техническият термин за тяхното оцветяване е „контрасенсиране“. Това е еволюционен предимство, което служи като грандиозен камуфлаж, тъй като хищниците пингвини изпитват трудности при различаването между бяла подбедра и отразяваща водна повърхност. На сушата черният гръб помага на пингвините да се слеят със скалистия терен, на който гнездят и се размножават много видове.

Те могат да изглеждат лъскави и кожени, но пингвините са покрити с пера и оперението им има две основни цели. Първо, помага за плаваемост и допринася за техните гъвкави умения за плуване. На второ място, перата на пингвините действат като изолация, което позволява на птиците да издържат на студени температури на водата и въздуха.

Няколко вида пингвини имат отчетлив естетически пристъп. Rockhoppers спортни модни гребени и пера на главите им. Chinstrap пингвини разполагат с бяла лента в областта на челюстта си, а златни пера украсяват вратовете и главите на гигантски пингвини. Носните пингвини носят характерни розови петна над очите си и малки сини пингвини имат синьо оцветени пера вместо черно черно.

От време на време се ражда пингвин със светлокафяви пера вместо черни. Те са известни като изобелинови пингвини и са склонни да живеят по-кратко поради по-ниския си камуфлаж - но те са красиви!



chinstrap пингвин - Pygoscelis antarctica - пингвин с маркировки на брадичката, гледащи към камерата

Средни размери на видовете пингвини

Aptenodytes patagonicus70 до 100 сантиметра (28 до 39 инча)9,3 до 18 килограма (21 до 40 паунда)
Aptenodytes forsteri122 сантиметра (48 инча)22 до 45 килограма (49 до 99 паунда)
Pygoscelis adeliae46 до 71 сантиметра (18 до 28 инча)3,6 до 6,0 килограма (7,9 до 13,2 паунда)
Pygoscelis antarctica68 до 76 сантиметра (27 до 30 инча)3,2 до 5,3 килограма (7,1 до 11,7 паунда)
Pygoscelis papua51 до 90 сантиметра (20 до 35 инча)4.9 до 8.5 килограма (11 до 19 паунда)
Eudyptula minor30 до 33 сантиметра (12 до 13 инча)1,5 килограма (3,3 паунда)
Eudyptula novaehollandiae30 до 33 сантиметра (12 до 13 инча)1,5 килограма (3,3 паунда)
Eudyptula albosignata30 сантиметра (12 инча)1,5 килограма (3,3 паунда)
Spheniscus magellanicus61 до 76 сантиметра (24 до 30 инча)2,7 до 6,5 кг (6,0 до 14,3 паунда)
Spheniscus humboldti56 до 70 сантиметра (22 до 28 инча)3.6 до 5.9 килограма (8 до 13 паунда)
Spheniscus mendiculus49 сантиметра (19 инча)2,5 килограма (5,5 паунда)
Spheniscus demersus60 до 70 сантиметра (24 до 28 инча)2,2 до 3,5 килограма (4,9 до 7,7 паунда)
Антипод Мегадипт62 до 79 сантиметра (24 до 31 инча)3 до 8,5 килограма (6,6 до 18,7 паунда)
Eudyptes pachyrhynchus60 сантиметра (24 инча)3.7 килограма (8.2 паунда)
Laridae силни;50 до 70 сантиметра (19,5 до 27,5 инча)2,5 до 4 килограма (5,5 до 8,8 паунда)
Eudyptes sclateri50 до 70 сантиметра (20 до 28 инча)2,5 до 6 килограма (5,5 до 13,2 паунда)
Eudyptes chrysocome5 до 58 сантиметра (18 до 23 инча)2 до 4,5 килограма (4,4 до 9,9 паунда)
Eudyptes filholi45 до 55 сантиметра (17,7 до 21,6 инча)2,2 до 4,3 килограма (4,9 до 9,4 паунда)
Eudyptes Schlegeli65 до 76 сантиметра (26 до 30 инча)3 до 8 килограма (6,6 до 17,6 паунда)
Eudyptes chrysolophus70 сантиметра (28 инча)5,5 килограма (12 паунда)

Поведение на пингвина

Когато са свързани и стоят изправени, пингвините използват опашките и крилата си за баланс. Ако времето е от съществено значение, пингвините се плъзгат по корем и използват краката си, за да движат и управляват. Техниката се нарича „каране на сани“. Пингвините също са опитни скачачи и го правят, когато пресичат бодлив терен.

Пингвините са много социални животни, които се разхождат в големи групи, наречени колонии. Като такива те са разработили умения и стандарти за вокална и визуална комуникация. Възрастните мъжки пингвини са „петли“, а женските „кокошки“. Група пингвини на сушата се нарича „бъркане“; група във водата е „сал.“

Местообитания на пингвини

Дивите пингвини живеят почти изключително в Южното полукълбо, с изключение на лентови пингвини, които живеят близо до екватора и понякога мигрират в Северното полукълбо. Съществуват значителни популации в Ангола, Антарктида, Аржентина, Австралия, Чили, Намибия, Нова Зеландия, Южна Африка и Фолклендските острови. Освен това пингвините в плен живеят в зоологически градини и светилища за животни по целия свят.

Графиката по-долу подробно описва специфични местообитания за различните видове пингвини.

Основни местоположения на видове пингвини по света

Aptenodytes patagonicus Кралски пингвин Острови в Южния Атлантик и Южна Индия Океани
Aptenodytes forsteri Императорски пингвин Острови в Антарктическия и Субантарктическия регион
Pygoscelis adeliae Пингвин Адели Антарктически континент, Южен океан
Pygoscelis antarctica Chinstrap пингвин Острови в южната част на Тихия океан и Антарктическия океан
Pygoscelis papua Gentoo пингвин Острови в Антарктическия регион, Фолкландските острови, Южна Джорджия
Eudyptula minor Малко синьо пингвинче Нова Зеландия, Чили, Южна Африка
Eudyptula novaehollandiae Австралийски малък пингвин Австралия
Eudyptula albosignataБял флиппинг пингвинПолуостров Банки, остров Мотунау
Spheniscus magellanicus Магеланов пингвин Аржентина, Чили, Фолклендските острови
Spheniscus humboldti Пингвин Хумболд Национален резерват Pinguino de Humboldt в Северно Чили, Перу
Spheniscus mendiculus Галапагоски пингвин Архипелаг на дебелото черво
Spheniscus demersusНос пингвинЮгозападно африканско крайбрежие
Антипод Мегадипт Жълтоок пингвин Брегове и острови на Нова Зеландия
Eudyptes pachyrhynchusПингвин ФиордландБрегове и околните острови на Югозападна Нова Зеландия
Laridae силни; Примка пингвин Острови на примки
Eudyptes sclateriИзправен гребен пингвинОстрови Баунти и Антипод
Eudyptes chrysocomeЮжна рокхопър пингвин Субантарктика на Западния Тихи океан и Индийския океан
Eudyptes filholiИзточна рокхопър пингвин Принц Едуард, Крозет, Кергелен, Хърд, Макуори, Кембъл, Окланд и Антиподските острови
Eudyptes moseleyiСеверна рокхопър пингвин Тристан да Куня, Недостъпен остров, остров Гоф
Eudyptes Schlegeli(оспорено) Кралски пингвин Субантарктически острови, остров Макуори
Eudyptes chrysolophus Макаронен пингвин Острови в Субантарктически и Антарктически полуостров

Диета на пингвини

Всички пингвини са месоядни животни които вечерят за морския живот. Те са пескатарианци! Специфичните диети обаче са регионално зависими. Таблицата по-долу подробно описва редовното меню за всяко животно.



Какво ядат различните видове пингвини

Aptenodytes patagonicusКралски пингвинфенер риба, калмари , крил
Aptenodytes forsteriИмператорски пингвин риба, ракообразни, главоноги, антарктически сребърни рибки, ледникови калмари, закачени калмари, антарктически крил
Pygoscelis adeliaeПингвин АделиАнтарктически крил, леден крил, антарктически сребърни рибки, морски крил, ледникови калмари
Pygoscelis antarcticaChinstrap пингвиндребни риби, крил, скариди, калмари
Pygoscelis papuaGentoo пингвинриба, крил, клякам омари, калмари
Eudyptula minorМалко синьо пингвинчегроздовидни риби, главоноги, ракообразни, калмари стрела, тънка цаца, утроба на Греъм, червена треска, ахуру, баракута, хамсия, калмари стрели
Eudyptula novaehollandiaeАвстралийски малък пингвинсвинчета, аншоа, главоноги, ракообразни
Eudyptula albosignataБял флиппинг пингвинЗа пингвина с бял флип е известно много малко, включително спецификата на диетата.
Spheniscus magellanicusМагеланов пингвин сепия, калмари, крил
Spheniscus humboldtiПингвин Хумболдкрил, малки ракообразни, калмари, риба
Spheniscus mendiculusГалапагоски пингвиндребни рибки, кефал, сардини
Spheniscus demersusНос пингвинсардини, аншоа, калмари , малки ракообразни
Антипод МегадиптЖълтоок пингвинсиня треска, червена треска, опалфис, новозеландска блузка, стрела калмари
Eudyptes pachyrhynchusПингвин Фиордландстрела калмари, крил, червена треска, хоки
Laridae силни;Примка пингвинкрил, дребни риби, главоноги
Eudyptes sclateriИзправен гребен пингвиндребни риби, крил, калмари
Eudyptes chrysocomeЮжен рокхопър пингвинкрил, калмари, октопод, фенер риба, мекотели, планктон, сепия, ракообразни
Eudyptes filholiИзточен пингвин рокхопърмалки риби, октопод, калмари и ракообразни, подобни на крил
Eudyptes moseleyiСеверен рокхопър пингвинкрил, ракообразни, калмари, октопод, риба
Eudyptes Schlegeli(оспорено)Кралски пингвинкрил, риба, калмари
Eudyptes chrysolophusМакаронен пингвинкрил, ракообразни, главоноги

Хищници и заплахи на пингвини

Изменението на климата е огромна заплаха за няколко вида пингвини и морския живот природозащитници работят с времето за разработване на решения. Естествените хищници на пингвини включват леопардови тюлени, акули, косатки, кожени тюлени, и морски лъвове.

Размножаване на пингвини, бебета и продължителност на живота

Размножаване на пингвини

Пингвините се размножават или на ледени блокове, или на скалисти издатини. С изключение на жълтооките и видовете Fiordland, пингвините се размножават в големи колонии, вариращи от 100 двойки до стотици хиляди за каишка , крал , и Макарони .

Пингвините остават моногамни през размножителния сезон, но пингвините от брада често се чифтосват за цял живот! Повечето двойки произвеждат две яйца на съединител. По-големите пингвини, известни още като „великите пингвини“, носеха само един. Повечето видове снасят само по едно пило за период на чифтосване, но малки пингвини може да положи няколко.

Спрямо размерите на възрастните пингвини, яйцата им са малки. Черупките обаче са изключително дебели и служат като защита срещу неравен терен. Очарователно, когаAptenodytes forsteri(императорски пингвини) губят яйце или пиленце, те се опитват да отвлекат потомството на друга двойка. Грабването на пингвини рядко успява, но не им пречи да опитат!

Aptenodytes forsteriмъжете се справят с всички задължения за инкубация. И двамата родители споделят отговорността за останалите видове. Инкубационните смени могат да продължат дни или седмици, докато единият родител се отправя да търси храна.

Бебешки пингвини

Бебешките пингвини се наричат ​​„пилета“ или „птенца“. Когато се съберат в група, това се нарича „детски ясли“. Новородените пингвини са зависими от родителите си, докато отгледат водоустойчиви пера. За някои видове това може да е само седем до девет седмици. За други видове това може да продължи до 13 месеца.

Живот на пингвина

Продължителността на живота на пингвин зависи от вида, но варира от 6 до 30 години.

Средна продължителност на живота на видовете пингвини

Aptenodytes patagonicusКралски пингвин26 години
Aptenodytes forsteriИмператорски пингвин20 години
Pygoscelis adeliaeПингвин Адели20 години
Pygoscelis antarcticaChinstrap пингвин15 до 20 години
Pygoscelis papuaGentoo пингвин13 години
Eudyptula minorМалко синьо пингвинче6 години
Eudyptula novaehollandiaeАвстралийски малък пингвин7 години
Eudyptula albosignataБял флиппинг пингвин15 до 20 години
Spheniscus magellanicusМагеланов пингвин30 години
Spheniscus humboldtiПингвин Хумболд15 до 20 години
Spheniscus mendiculusГалапагоски пингвин15 до 20 години
Spheniscus demersusНос пингвин10 до 27 години
Антипод МегадиптЖълтоок пингвин23 години
Eudyptes pachyrhynchusПингвин Фиордланд10 до 20 години
Laridae силни;Примка пингвин11 години
Eudyptes sclateriИзправен гребен пингвин15 до 20 години
Eudyptes chrysocomeЮжен рокхопър пингвин10 години
Eudyptes filholiИзточен пингвин рокхопър10 години
Eudyptes moseleyiСеверен рокхопър пингвин10 години
Eudyptes Schlegeli(оспорено)Кралски пингвин15 до 20 години
Eudyptes chrysolophusМакаронен пингвин8 до 15 години

Население на пингвини

Някои видове пингвини са стабилни. Изменението на климата и посегателствата на хората обаче тласкат другите към изчезване. По-долу е даден контур на оценките на популацията на пингвини, в допълнение към техния природозащитен статус според Международен съюз за опазване на природата (IUCN) .

Оценки на популацията на пингвините и състояние на опазване

Aptenodytes patagonicusКралски пингвин2,2 до 3,2 милиона разплодни двойки Най-малкото притеснение (IUCN)
Aptenodytes forsteriИмператорски пингвин130 000 до 250 000 разплодни двойки Близо до заплаха (IUCN)
Pygoscelis adeliaeПингвин Адели4,5 милиона разплодни двойки Най-малкото притеснение (IUCN)
Pygoscelis antarcticaChinstrap пингвин7,5 милиона разплодни двойки Най-малкото притеснение (IUCN)
Pygoscelis papuaGentoo пингвин387 000 разплодни двойки Най-малкото притеснение (IUCN)
Eudyptula minorМалко синьо пингвинче350 000 до 600 000 отделни животни Най-малкото притеснение (IUCN)
Eudyptula novaehollandiaeАвстралийски малък пингвин350 000 до 600 000 отделни животни Най-малкото притеснение (IUCN)
Eudyptula albosignataБял флиппинг пингвин3750 разплодни двойки Застрашени (ЧЕ)
Spheniscus magellanicusМагеланов пингвин1,3 милиона разплодни двойки Близо до заплаха (IUCN)
Spheniscus humboldtiПингвин Хумболд32 000 възрастни лица Уязвима (IUCN)
Spheniscus mendiculusГалапагоски пингвинПо-малко от 1000 разплодни двойки Застрашен (IUCN)
Spheniscus demersusНос пингвинПо-малко от 40 000 индивидуални възрастни Застрашен (IUCN)
Антипод МегадиптЖълтоок пингвин4000 индивидуални възрастни Застрашен (IUCN)
Eudyptes pachyrhynchusПингвин Фиордланд3000 разплодни двойки Уязвима (IUCN) / застрашен (DOC)
Laridae силни;Примка пингвин25 000 разплодни двойки Уязвима (IUCN)
Eudyptes sclateriИзправен гребен пингвин150 000 възрастни лица Застрашен (IUCN)
Eudyptes chrysocomeЮжен рокхопър пингвин1,5 милиона двойки (за всички пингвини Рокхопър) Уязвима (IUCN)
Eudyptes filholiИзточен пингвин рокхопър1,5 милиона двойки (за всички пингвини Рокхопър) Уязвима (IUCN)
Eudyptes moseleyiСеверен рокхопър пингвин100 000 до 499 999 разплодни двойки на остров Гоф, 18 000 до 27 000 двойки на недостъпен остров, 3 200 до 4500 на Тристан да Куня Застрашен (IUCN)
Eudyptes Schlegeli(оспорено)Кралски пингвин1,5 милиона двойки (за всички пингвини Рокхопър) Близо до заплаха (IUCN)
Eudyptes chrysolophusМакаронен пингвин18 милиона лица Уязвима (IUCN)
Вижте всички 38 животни, които започват с P

Интересни Статии