Pere Davids Deer

Научна класификация на елените на Pere Davids

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Бозайници
Поръчка
Artiodactyla
Семейство
Cervidae
Род
Елафур
Научно наименование
Cervus wallichi

Статус на опазване на елени Pere Davids:

Изчезнали в дивата природа

Pere Davids Deer Местоположение:

Азия

Факти на Peer Davids Deer

Име на младите
Фаун
Групово поведение
  • Социални
Очакван размер на населението
По-малко от 2000
Най-голямата заплаха
Загуба на местообитание и лов
Най-отличителна черта
Дълги крака, плетени крака, разперени копита
Отличителна черта
Дълги крака, плетени крака, разперени копита
Други имена)
Милу, Елафур
Период на бременност
9 месеца
Размер на котилото
1
Среда на живот
Мочурища и блата
Хищници
Тигри, хора
Диета
Тревопасен
Среден размер на котилото
1
начин на живот
  • Дневни
Често срещано име
Еленът на Пере Дейвид
Местоположение
Североизточен и източен централен Китай
Лозунг
Има лента между пръстите, помагаща при плуване!
Група
Бозайник

Пер Дейвидс Елен Физически характеристики

Тип кожа
Коса
Максимална скорост
18 mph
Продължителност на живота
18 години
Тегло
298 - 441 lbs
Височина
3.9 фута
Дължина
6.5 фута - 7.21 фута
Възраст на полова зрялост
2 години и 3 месеца
Възраст на отбиването
3 месеца

„Еленът на Пере Дейвид има лента между пръстите на краката и е отличен плувец“



Елените на Пере Дейвид живеят на големи групи. Те са тревопасни животни, които ядат предимно трева. Средната продължителност на живота на този елен е 18 години. Повечето женски елени на Пере Дейвид имат само едно бебе или елено. Елен се изправя и кърми майка си в рамките на часове след раждането.



5 факта на Pere David’s Deer

• елените на Пере Дейвид са от североизточната и източната централна част на Китай

• Живеят в блата и блата



• Тези елени са разстилали копита с ремъци, за да им помогнат да плуват

• Те са социални животни, живеещи заедно в големи групи

• Тези елени имат червеникава козина през лятото и сива козина през зимата



Научно име Peer David’s Deer

Докато елените на Пере Дейвид са често срещаното име на това животно, научното му име е Elaphurus davidianus. Латинският термин Elaphurus означава, че принадлежи към семейство Cervidae (елени). Давидиан се позовава на френския зоолог и католически свещеник отец Арман Давид, който е открил този елен в Китай. Семейството на този елен е Cervidae, а неговият клас е Mammalia. Във Франция думата за баща е Пере, така че буквалният превод на името на този бозайник е елен на отец Дейвид.

Китайците имат друго име за елените Pere David’s. Думата е sibuxiang и означава „четири не еднакви“. Това се отнася до факта, че този бозайник има копита като крава , шията на a камила , опашката на a магаре и рога на елен. С други думи, този елен има характеристиките на четири животни, всички свити в едно!

Pere David’s Deer Appearance & Behavior

През лятото еленът на Пере Дейвид има червеникавокафяво палто с черна ивица на рамото си. Но през зимата козината му става сивокафява. Тези цветове помагат за маскиране на елените през различни сезони. Мъжките елени на Пере Дейвид имат рога, който е с дължина от 21 до 31 инча. Роговете с дължина 31 инча са равни по дължина на 2 подредени игли за боулинг. Мъжките елени използват рогата си за борба с други мъжки, когато се състезават за женски по време на брачния сезон. Тези елени могат да се изправят на задните си крака и да сблъскат рогата си по време на битка.

Еленът на Пере Дейвид е дълъг от 6 ½ до малко повече от 7 фута. Елен с дължина 7 фута е дълъг колкото голямо коледно дърво. Също така, този елен може да тежи от 298lbs до 441 lbs. A 441lbs Pere David’s jeer е равен по тегло на половината от напълно пораснал кон. Докато 441 lbs е най-голямото тегло на елените на Pere David, еленът на Whitetail може да нарасне до малко над 500 lbs.

Еленът на Пере Дейвид има копита, но те се различават от копитата на други видове елени. Повечето елени имат копита, тесни с притиснати пръсти на краката. Алтернативно, еленът на Пере Дейвид има копита, които са разперени с ленти между пръстите на краката. Защо? Тези копита помагат за придвижването на елените на Пере Дейвид през водата, докато плуват в блата и блата. Много от тези елени прекарват много време стоящи във вода, която може да стигне толкова високо, колкото раменете им.

Уникалният дизайн на копитата на този елен е чудесен за плуване, но те не допринасят особено за неговата скорост. Еленът на Пере Дейвид може да пробяга само около 18 мили в час. Сравнете това с елен на Уайттейл, който може да достигне скорост до 30 мили в час или a Северен елен които могат да изминат 50 мили в час!

Тези елени са социални, излизащи бозайници и обичат да живеят в големи групи, понякога наричани стадо, банда или тълпа. Когато елените на Пере Дейвид бяха в изобилие, може да имаше десетки или дори стотици елени в стадо. Плюс това, животът в стадо осигурява защита от хищник като тигър . След като елените започнат да тичат, тигърът изпитва предизвикателно време да намери и отдели един елен за атака. Освен това група бягащи елени могат да наранят тигър, който се опитва да влезе в стадото.

Местообитание на елените на Питър Дейвид

Елените на Пере Дейвид са от североизточен и източен централен Китай. Те произхождат от субтропичен климат, живеещ в блатисти местности и около блата. Тъканите им копита им позволяват да прекарват много време в плуване. Копитата им също им предлага опора, докато се разхождат в кални, влажни зони.

Dier Dier на Pere David’s

Какво ядат елените на Пере Дейвид? Те са тревопасни животни и се хранят предимно с трева. Въпреки това, ако тревата е в недостиг, особено през зимата, те ще ядат водни растения, които растат в и около блатото.

Елените на Пере Дейвид инстинктивно знаят какви видове треви и растения да ядат. Но ако ядат трева или друга растителност, която е замърсена с химикали или пестициди, те могат да се разболеят много или да умрат.

Pere David’s Deer Predators and Threats

Официалният природозащитен статус на елените на Пер Дейвид е Изчезнали в дивата природа. В края на 1800 г. в Китай са останали само няколко от тези елени. Населението им беше значително намалено от хората, които ги ловуват и ядат. Малка група от тези елени принадлежала на китайския император на име Тонгзи. Но наводнение събори ограда, където се държаха елените, и те избягаха. Тези елени са били ловувани и изяждани от селяни и войници в района. И така, когато живееха в дивата природа, основният им хищник беше човече . Тигрите също преследваха елените на Пере Дейвид.

Днес има относително малък брой елени на Пере Дейвид, живеещи в плен в зоологически градини и светилища. Полагат се усилия за увеличаване на популацията на тези елени, докато живеят в защитени зони.

Възпроизвеждане на елени на Pere David’s, бебета и продължителност на живота

Брачният сезон е през юни за този елен. Мъж от елените на Пере Дейвид се присъединява към група женски, за да се чифтосва с една или повече. През това време мъжките елени вероятно ще се бият с други мъжки елени, за да защитят групата женски, с които е. Мъжките елени се удрят или боксират помежду си с рога си като начин за борба. Печели по-силният мъж.

Периодът на бременност на жената е около 9 месеца и тя ражда живо бебе, наричано още a елен през април или май. Повечето женски елени на Пере Дейвид имат един еленен. Наличието на две елени наведнъж е по-рядко. Юношите тежат между 25lbs и 29lbs при раждането и започват да растат бързо!

Подобно на други елени, тези елени се раждат с бели петна по козината. Петната изчезват с напредването на възрастта. Елен може да вижда кога се ражда, но не може да ходи веднага. Олео обаче се бори почти веднага да стане и да натовари краката си. Това има много смисъл. Ако новороденото елено остане на земята в дивата природа, то ще бъде уязвимо за хищници като тигри или корсак лисици .

Еленът кърми майка си, докато бъде отбит и започне да яде трева с по-възрастните елени. Елен остава с майка си около 14 месеца, когато е готов да оцелее без помощ от нея.

Еленът на Пере Дейвид живее до около 18 години в дивата природа. Най-старият елен на Давид Дейвид е живял на 23 години и е бил в плен, където за тези елени се грижат добре.

Тъй като тези елени порастват, те са склонни към заболявания, засягащи мускулната им тъкан, известна още като миопатия. Между другото, този вид миопатия е подобен на миопатията при конете, срещаща се при коне.

Pere David’s Deer Population

Въпреки че официалният природозащитен статус на елените на Пер Дейвид е Изчезнал в дивата природа, има някои изключения. Усилията на природозащитниците за увеличаване на населението започнаха да работят. Някои от тези елени са пуснати обратно в дивата природа с надеждата, че ще се размножат и ще увеличат популацията още повече. Освен това все още има много елени на Пер Дейвид, за които се грижат в зоологически градини и други светилища. Населението се оценява на около 2000.

Една от причините за бавния растеж на популацията на този бозайник е женските елени, които имат само едно бебе на котило. Но ако популацията на елените на Pere David продължава да расте, тя може да получи нов, актуализиран статус на опазване.

Често задавани въпроси за Peer David’s Deer

Изчезна ли еленът на Пере Дейвид?

Официално елените на Пере Дейвид са изброени като Изчезнали в дивата природа. Но това не означава, че никъде не съществуват. Програмите за развъждане позволиха пускането на някои от тези елени обратно в дивата природа. Освен това има елени на Pere David, изложени в различни зоологически градини в Китай, САЩ и другаде.

Колко елени на Пере Дейвид са останали?

Приблизително 2000 от тези елени са останали в света. Природозащитниците работят за увеличаване на популацията на този елен всяка година.

Как еленът на Пере Дейвид е изчезнал в Китай?

Еленът на Пере Дейвид е изчезнал в дивата природа в Китай, защото редовно е бил ловуван за храна или спорт. Също така загубата на влажните местообитания допринесе за масовия спад в популацията на този елен. Пътното строителство е едно нещо, което отнема влажните зони от елените на Пере Дейвид и другите животни, които живеят там.

Какво яде еленът на Пере Дейвид?

Този елен ежедневно яде трева. Ако обаче тревата не е в изобилие по различно време на годината, те ще ядат водни растения, растящи в блатото.

Кой е открил елените на Пере Дейвид?

Този елен получава името си от католическия свещеник и зоолог / ботаник, който го е открил. Името му беше отец Арманд Дейвид. Той открива този елен, както и много други видове животни и растения по време на експедициите си в Китай в средата на 1800-те. Той е изпратен там, за да документира тези видове, за да могат другите да научат повече за тях.

Вижте всички 38 животни, които започват с P

Източници

    Интересни Статии