Куче миеща мечка

Научна класификация на миещи мечки

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Бозайници
Поръчка
Месоядни
Семейство
Canidae
Род
Nyctereutes
Научно наименование
Nyctereutes procyonoides

Статус на опазване на миещи мечки:

Най-малкото притеснение

Ракун куче Местоположение:

Азия
Евразия
Европа

Факти за миещи мечки

Основна плячка
Жаби, риби, гризачи
Отличителна черта
Сръчни предни лапи и заострена муцуна
Среда на живот
Гъсти гори близо до вода
Хищници
Лисици, вълци, диви котки
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
8
начин на живот
  • Опаковка
Любима храна
Жаби
Тип
Бозайник
Лозунг
Единственият зимен сън!

Физически характеристики на миещи мечки

Цвят
  • Кафяво
  • Жълто
  • Черен
  • Така
Тип кожа
Козина
Максимална скорост
25 mph
Продължителност на живота
3 - 8 години
Тегло
3kg - 10kg (6.6lbs - 22lbs)
Дължина
50 см - 65 см (19,6 инча - 26 инча)

„Енотните кучета могат да се катерят по дървета, да плуват и да се гмуркат под вода“



Кучетата миещи мечки живеят в Европа и Азия. Въпреки че изглеждат подобни на миещи мечки , те не са свързани с тях. Тези животни са всеядни животни и са активни през нощта и част от деня. Имат продължителност на живота от 6 до 11 години. Те са социални животни, които живеят по двойки или малки групи.



Невероятни факти за миещи мечки

• Тези животни са тясно свързани с лисицата
• Те имат средно 6 бебета на котило
• Ядат птици, риби, насекоми и плодове
• Тези същества имат много лошо зрение
• Хибернират по време на екстремни снежни бури



Научно име на кучето миещо мечка

Научното наименование на тези животни е Nyctereutes procyonoides. Гръцките думи Nyctereutes procyonoides означават нощно скитане. Думата е разбита по този начин: nykt (нощ), ereutes (скитник). Японско миещо куче, японски язовец, тануки, мангут и неогури са други имена, свързани с този бозайник. Neoguri е корейското име за тези животни.

Мангутът или тануки е подвид с по-малък череп и по-малки зъби от японското миещо куче. Корейското миещо куче (известно още като Neoguri) и усурийското миещо куче са два други подвида.

Кучето миеща мечка принадлежи към семейство Canidae и е от класа Mammalia.



Външен вид на миещо мечка

Дебелата козина на тези животни е смес от кафява, сива, тен и черна коса. Има черна опашка и черна ивица през раменете. Кучетата миещи мечки имат две тъмни очи и уши, подобни на ушите на лисица.

В Япония и Китай има няколко мангута, или тануки, с палто от чисто бяла козина. Поговорката гласи, че ако видите изцяло бяла тануки, можете да очаквате късмет да ви дойде. За съжаление тези тануки се виждат рядко.

Възрастен е с дължина между 20 и 27 инча. Ако сте подредили 13 тениска за голф от край до край, те ще се равняват на дължината на 27-инчово куче миеща мечка. Теглото на възрастно животно варира между 9 и 20 килограма. Като пример, 20-килограмово куче миеща мечка тежи приблизително колкото две средни по размер домашни котки . Най-тежкото куче миеща мечка може да получи 22 килограма.

Те имат лошо зрение, но отлично обоняние. Това им помага да намерят плячка, особено при лов през нощта.

Сладък портрет отблизо на куче миеща мечка в зимната гора

Маскирано лице

Заедно с черна коса на врата, тези животни имат черна коса на носа и черни пръстени около двете си очи. Тази маска от черна коса прави това животно да изглежда като миеща мечка. Сега знаете как получи името си! Но всъщност не е свързано с миеща мечка. Всъщност най-близкият му роднина е лисица .

Поведение на миещи мечки

Този бозайник е социален и живее по двойки или с малко семейство. Група кучета миещи мечки се нарича глутница. Те се опитват да избегнат да бъдат забелязани, но ще станат агресивни, ако се почувстват застрашени.

Кафявата козина на това животно му позволява да се слее със заобикалящата го среда като защита срещу хищници. Тези бозайници също могат да плуват и да се катерят по дървета, за да избягат от заплахите. Способността да се катерят по дърветата е характеристика, която те споделят с едно друго животно от семейство Canidae, а именно сивото лисица .

Местообитание на миещи мечки

Кучетата миещи мечки живеят в Европа и Азия. По-конкретно, те живеят в Китай, Япония, Русия, Виетнам, Северна Корея, Южна Корея, Австрия, Франция, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Германия, Швеция и Финландия.

Тези животни живеят в умерен климат. Местообитанието им включва иглолистни и широколистни гори както и пасища . Известно е също, че живеят в градски условия.

Тези бозайници живеят в дупки, разположени в райони с гъста растителност, където могат да се скрият и да се слее със заобикалящата ги среда. Когато храната стане оскъдна в местообитанието им, тези бозайници мигрират, за да намерят нова територия, където плячката е по-обилна. Те са адаптивни и могат да се движат на големи разстояния, за да намерят източник на храна.

Дейностите на тези животни се забавят през зимата от декември до февруари. Те зимуват, но само по време на сериозни снежни бури. Те намират изоставена дупка, създадена от язовец или друго животно и се настанете за студените месеци. Тези бозайници зимуват по двойки.

Диета с миещи мечки

Какво ядат тези животни? Тези животни са всеядни животни. То яде птици , насекоми , гущери , змии , и мишки . Растенията, горските плодове и ядките също са в менюто. Този бозайник може да плува, така че улавя жаби , раци и риба в реки и потоци.

Някои миещи кучета живеят в градска среда, където дивата природа е оскъдна. И така, известно е, че ровят из кофите за боклук и ядат остатъци, изхвърлени от хората. Понякога миещите кучета крадат яйца от гнездата на птиците. Накратко, те се адаптират да ядат каквото и да е в тяхната среда и понякога ги наричат ​​чистачи.

Хищници и заплахи от миещи мечки

Тези животни имат няколко хищници, включително росомахи , вълци , рис , Златен орли , и опитомени кучета . Ако животното не може да избяга от хищник, то има само зъби и нокти, които да използва за защита. Много от хищниците му са по-силни и могат да победят този бозайник.

Хората са друга заплаха за тези животни. Има търсене на козината на кучето миеща мечка, така че понякога те са уловени в капани, поставени от бракониери. Освен това в Япония тези животни са форма на кухня.

Кучетата миещи мечки, които живеят в градска среда в близост до домовете, се считат за вредители, защото могат да предават болести на домашни любимци и дори на хора. Понякога са отровени или застреляни, ако попаднат в тези среди. Те могат да бъдат убити, докато се опитват да пресичат пътища и в оживени райони.

Въпреки всичките им хищници и заплахи, официалният природозащитен статус на тези животни е Най-малкото притеснение . Популацията им е категоризирана като стабилна.

Възпроизвеждане на кучета миещи мечки, бебета и продължителност на живота

Брачният сезон на тези животни започва през февруари и продължава през април. Жена издава аромат, за да сигнализира, че е готова за чифтосване. Три-четири мъжки се бият заради нея, за да видят кой е най-силен. След като се сдвоят жена и мъж, те са партньори за цял живот. Това означава, че са моногамни.

Периодът на бременност на женската пада между 60 и 70 дни. Бебешки кучета от миещи мечки, известни още като малки , се раждат през април или май. Една женска обикновено има шест малки на едно котило, но има котила с до 15 или 16 малки в тях. И мъжките, и женските помагат да се грижат за своите малки.

Тези малки се раждат слепи с тънък слой груба коса. Тежат две до шест унции. Кученце от куче миещи мечки с тегло от 6 унции тежи същото като хамстер за домашни любимци. На десет дни очите на малките се отварят. Те са кърмени през първите 40 до 60 дни от живота си, но започват да ядат някои твърди храни на три седмици.

Кученцата остават при родителите си, докато навършат четири месеца и половина. След това излизат и живеят самостоятелно. Те достигат зряла възраст на 10 месеца. Тези бозайници имат продължителност на живота от 6 до 11 години. Най-старият японски язовец, известен още като куче миеща мечка, почина на 16-годишна възраст. Името му беше Тану и живееше със семейство в Япония.

Тъй като тези бозайници стареят, те могат да поемат паразити и бълхи, както и да развият краста. В някои случаи е известно, че те носят бяс.

Население на миещи мечки

Природозащитният статус на тези животни е най-малко притеснителен. Въпреки че точната им популация е неизвестна в много райони, учените изчисляват, че във Финландия има приблизително 120 000 възрастни кучета миещи мечки.

Популацията на този бозайник е категоризирана като стабилна, най-вече защото това е адаптивно същество, което може да намери храна и подслон в различни среди.

Куче миеща мечка в зоопарка

• Научете повече за енотните кучета, известни още като тануки в Зоопарк Атланта

Вижте всички 21 животни, които започват с R

Интересни Статии