Кралски пингвин

Научна класификация на Royal Penguin

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Eudyptes
Научно наименование
Eudyptes Schlegeli

Статус на опазване на кралски пингвин:

Уязвима

Кралски пингвин Местоположение:

Антарктида
океан

Факти за кралския пингвин

Основна плячка
Крил, риба, скариди
Отличителна черта
Оранжев клюн с жълти пера на главата
Среда на живот
Скалисти антарктически острови
Хищници
Леопардов тюлен, косатка, акули
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
2
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Крил
Тип
Птица
Лозунг
Може да достигне скорост от 20 мили в час!

Кралски пингвин Физически характеристики

Цвят
  • Сиво
  • Жълто
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
15 - 20 години
Тегло
3kg - 6kg (6.6lbs - 13lbs)
Височина
60 см - 68 см (24 инча - 27 инча)

„Едно събитие може да унищожи кралските пингвини“



Жителите на Антарктика и субантарктически води, кралският пингвин остава „загадка, обгърната в мистерия, вътре в енигма“. След десетилетия проучвания изследователите все още не са на 100 процента сигурни къде стигат видовете за около шест месеца в годината! Те вероятно се мотаят наоколо Австралийски , Тасманийски , и Нова Зеландия води - и малко доказателства предполагат това - но сигурността по въпроса продължава да се изплъзва на орнитолозите.



Знаем, че тези пингвини се размножават само около остров Макуори и носят златни корони от пера. Но най-обезпокоително е, че едно опустошително събитие - като жестока буря или разлив на петрол - може да унищожи светкавично кралските пингвини.

5 очарователни факта за кралския пингвин

  • Учените все още не са сигурни къде презимуват кралските пингвини.
  • Тези пингвини се размножават само в и около остров Макуори, малка изплюта земя на половината път между Австралия и Антарктида. Ограниченото местообитание на животното е тревожна уязвимост.
  • Тези пингвини редовно изчистват 150-футови гмуркания.
  • Както мъжките, така и женските пингвини споделят задълженията по отглеждане на пилета.
  • Тези пингвини са били безмилостно експлоатирани за добива на нефт в края на 19 и началото на 20 век.

Научно наименование на кралски пингвин

Eudyptes Schlegeliе научното име на този пингвин. Eudyptes произлиза от гръцки и означава „добър водолаз“. Шлегели е псевдолатински почетен зоолог Херман Шлегел, първият човек, който описва кралските пингвини.



Външен вид и поведение на кралския пингвин

Тези пингвини изглеждат почти идентични с макаронни пингвини . Единствената разлика е бялата брадичка на първия в сравнение с черната. Поради поразителните прилики, много учени смятат, че кралските пингвини са подвид на макаронни пингвини. Но таксономията на пингвините е силно обсъждана и други изследователи настояват, че има достатъчно генетична разлика между двете животни, за да се налагат различни класификации.

Най-големият от гребенестите пингвин видове, кралските особи са високи около 26 до 30 инча, наклоняват везните между 6,6 и 17,6 паунда, а мъжете обикновено са по-големи от женските.

Оперението на жълтата глава на вида, което прилича на кралска корона, е неговият съименник. Младите индивиди обаче спортуват само по един ред златни пера над всяко око. Те също имат тънки, дълги, ярко оранжеви банкноти.



Твърди водолази, тези пингвини редовно правят спускания от 50 до 150 фута, които продължават около две минути.

Двама кралски пингвини във водата, острови Macquarie, Австралия
Двама кралски пингвини във водата, острови Macquarie, Австралия

Местообитание на кралски пингвин

Тези пингвини не пътуват надалеч, за да се размножават. Вместо това, година след година, те се връщат към трио острова между Антиподите и Антарктида: Macquarie, Bishop и Clerk. На своите каменисти брегове тези пингвини строят домове за размножителния сезон и го превръщат в домашна база от септември до февруари.

Диета на кралски пингвин

Кралските пингвини оцеляват с пескетарианска диета от малки риба , крил, ракообразни и понякога калмари .

Хищници и заплахи на кралските пингвини

The Международен съюз за опазване на природата изброява кралските пингвини като Близо до заплаха.

Естествени хищници

Кожени тюлени са основните природни хищници на кралските пингвини. Слон печати понякога смазвайте пингвини и скуа птици понякога плъзнете нагоре пилета и яйца.

Между 1870 и 1919 г. ловът на кралски пингвини е голям бизнес отдолу. Богати на петролни мазнини, тези пингвини са били заклани и притиснати заради ценните си ресурси. Тасмания издаде лицензи за лов на пингвини и около 150 000 бяха взети годишно.

За щастие, служителите обляха страховитата индустрия с различни закони за опазване на околната среда и оттогава тези популации на пингвини процъфтяват.

Но те не са извън пословичните гори.

Тъй като тези пингвини се размножават само в една област, видът е изключително уязвим от разрушително време и непринудени търговски морски грешки, като разливи на петрол. Тъй като те са толкова плътно опаковани, теоретично едно катастрофално събитие може да унищожи цялото население с един замах.

Като такава, заплахата от глобално затопляне хвърля голяма сянка върху кралските пингвини. По-конкретно, колебанията на температурата на водата могат драстично да повлияят на морската екосистема и да намалят доставките на храна, което да доведе до глад и масова смърт.

Замърсяването с пластмаса, унищожаването на местообитанията и близките търговски риболовни платформи - които са на сантиметър по-близо до тези води на пингвини - също представляват сериозни заплахи.

Размножаване на кралски пингвин, бебета и продължителност на живота

Размножаване

Тези пингвини се размножават само в един регион: клъстерът на остров Макуори, който е покрит с мокет в плажовете и вегетативните скалисти склонове.

Всяка година мъжките кралци излизат на брега през септември - преди дамите - да обновяват и строят гнезда за разплод. Някои избират да ровят в склоновете и пясъците; други изграждат скални и тревни гнезда от земята нагоре.

Снасянето на яйца започва през октомври, когато женските се връщат и избират своите моногамни сезонни партньори. За разлика от някои други видове пингвини, които изолират за чифтосване, кралските особи се размножават в огромни колонии.

Тези пингвини обикновено снасят две яйца с интервал от няколко дни. Но по неизвестни причини родителите почти винаги изтласкват първото, което обикновено е по-малко, от гнездото, преди да се излюпи.

И двамата родители инкубират по-голямото яйце за около 35 до 40 дни до излюпването.

Бебета

След като люпилите пристигнат, майките пингвини незабавно отиват в морето да търсят храна за около две седмици, докато мъжките остават обратно с бебетата, като ги поддържат топли и безопасни. Когато дамите се върнат и поемат задълженията по отглеждане на пилета, мъжките се отправят.

Когато са родени, люпилите имат кафеникаво-сив и бял пух.

На месец, люпилите се от сезона образуват детски ясли, наречени ясли. Тези групи имат три цели: защита, топлина и социализация. Освен това дава на родителите на пингвини повече време да се хранят.

След около два месеца пилетата се преливат, отглеждат водоустойчиви пера и поставят гнездото. Между седем и девет години пингвините достигат полова зрялост.

Продължителност на живота

Тези пингвини в дивата природа обикновено живеят между 15 и 20 години.

Население на кралски пингвин

В момента общата популация на диви кралски пингвини възлиза на 850 000 двойки - около 1 700 000 индивида. Най-голямата колония, от около 500 000 двойки, се размножава около Hurd Point на остров Macquarie.

The IUCN категоризира тези пингвини като почти застрашени, което означава, че видът е изправен пред възможно изчезване в бъдеще, но все още не е в плевелите. Всички пингвини обаче стават защитени видове през 1961 г., когато влиза в сила Договорът за Антарктика от 1959 г.

Кралски пингвини в зоопарка

Поради регионалните ограничения за размножаване на вида, нито един американски зоопарк няма тези пингвини! Дори зоопарковете и аквариумите в Австралия и Нова Зеландия се придържат към тях малки пингвини , gentoos , и царе .

Вижте всички 21 животни, които започват с R

Интересни Статии