Tawny Owl



Научна класификация на Tawny Owl

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Strigiformes
Семейство
Strigidae
Род
Strix
Научно наименование
Strix aluco

Статус на опазване на бухала бухал:

Близо до заплаха

Tawny Owl Местоположение:

Азия
Евразия
Европа

Tawny Owl Факти

Основна плячка
Мишки, полевки, насекоми
Отличителна черта
Големи очи и фантастичен слух
Размах на крилата
81 см - 105 см (32 инча - 41 инча)
Среда на живот
Плътна гора и открита гора
Хищници
Ястреби, орли, мишелови
Диета
Всеядно
начин на живот
  • Самотен
Любима храна
Мишки
Тип
Птица
Среден размер на съединителя
3
Лозунг
Най-разпространената бухал в Европа!

Tawny Owl Физически характеристики

Цвят
  • Кафяво
  • Сиво
  • Черен
  • Бял
  • Така
Тип кожа
Пера
Максимална скорост
50 mph
Продължителност на живота
4 - 6 години
Тегло
350g - 650g (12oz - 23oz)
Височина
38 см - 43 см (15 инча - 17 инча)

„Tawnies са най-често срещаните видове бухали във Великобритания, с приблизителна популация от 50 000 двойки.“



Вид дървесна бухал, руса сова е силно териториална и с размерите на дървен гълъб. Тези средно големи сови живеят в цяла Европа и в някои части на Азия, но най-вече ще ги намерите в гористите места в Европа. Всъщност тези сови са едни от най-често срещаните сови, които живеят в Европа и са най-разпространената граблива птица в Обединеното кралство.



Невероятни факти за бухалата сова!

  • Белите сови са известни също като кафяви сови.
  • Русите бухали понякога се бъркат с птица, подобна на бухал, наречена тъмна жаба.
  • Класическият призив на „twit twoo“ се приписва на тази сова. Това обаче е погрешно тълкуване на звука на мъжки и женски звуци, които се припокриват.

Научно име Tawny Owl

The научно наименование на совата бухал е Strix aluco. Strix е гръцко производно, което означава „бухал“. Aluco обаче произлиза от италианските думи allocco. Allocco означава руса бухал от латинското ulucus („пищяща сова“). Те също са посочени като кафяви сови.

Външен вид на бухала сова

Белите сови се считат за здрави сови, с размери до 43 см височина и с размах на крилата до 100 см. Те са по-леки от други подобни видове бухали, включително орел и уралски сови. Средно тези сови тежат около 1 lb. Можете да го разпознаете по закръглените си пиян и тяло и пръстена от по-тъмни пера около очите му. Те се виждат в дивата природа в кафяви, сиви или червеникаво-кафяви цветове. Всички цветове на руса бухал имат по-бледа долна част с тъмни ивици.



Женските са средно с 5% по-дълги и над 25% по-тежки от мъжките. Северният подвид е средно с 10% по-дълъг и с 40% по-тежък от други подвидове.

Руса бухал, единична птица на пън
Руса бухал, Strix aluco, единична птица на пън, Глостършир, зима 2010

Поведение на совата бухал

Тези бухали са нощни грабливи птици. Обикновено това означава, че те могат да бъдат намерени заспали в гнездата на дупките си през деня. По време на ранния пролетен размножителен сезон обаче мъжете могат да бъдат забелязани да ловуват през деня, за да събират храна за своята половинка.

Тези пъргави сови са изключително гласовити през есента, зимата и ранната пролет. През нощта те често могат да бъдат чути да издават шумове и писъци. Тези различни призиви им позволяват да маркират своята територия, да общуват с други бухали и да помагат за привличането на партньор. Когато защитават гнездата си, те могат да бъдат много агресивни. Те причиняват повече наранявания на хората от всяка друга птица в Европа. Белите сови не живеят с други, освен ако нямат партньор или бухали.



Местообитание на Tawny Owl

Белите сови се считат за местни птици в техния голям географски обхват от 3,8 милиона квадратни мили. Дивата популация на тези сови в света се простира от Обединеното кралство на изток до Западен Сибир. Следователно, въпреки че тези сови са объркани с мургави жабешки уста , те дори не живеят на същия континент като австралийската птица. Това означава, че те не мигрират извън своите територии. Когато младежите напускат гнездото на родителите си, те не пътуват много далеч, за да намерят своя собствена независима територия.

Тези сови правят домовете си плътни fores т и гориста местност. Тези покрити пейзажи им позволяват да си почиват необезпокоявани през деня. Те се срещат главно в широколистни и смесени гори и обичат да са близо до вода. Зелените площи, като гробищата и парковете, в градските райони, позволиха местообитанието им да се разшири до места като централен Лондон. Предпочитат и низините, особено в по-студен климат.

Те са добре адаптирани към гористите места, благодарение на превъзходното зрение и слух. Тъй като те са нощни, еволюцията на тъмнокосите сови им е дала предни очи за по-добро бинокулярно зрение. Визията им е 100 пъти по-добра от тази на хората. Evolution им е предоставила и уникално оформени ушни отвори за подобряване на посоката на слуха.

Tawny Owl Diet

Тъй като русите сови са нощни, те могат да използват предимството на невероятния слух и нощно виждане, за да хванат бързо плячката си. Полетът им е почти напълно без звук, което ги улеснява да се плъзгат до жертвите си. Тези сови плячкат на дребни гризачи като полевки и мишки , и също бръмбари , жаби , и риба. По същия начин като другите видове бухали, те поглъщат плячката си цяла. След няколко часа те ще възвърнат всичко, което е несмилаемо. Тези несмилаеми части имат формата на средно големи сиви гранули, състоящи се от козина и малки кости.

Белите сови също са хищник към други, по-малко агресивни горски сови. Малки сови и дългоухи сови трудно съжителстват с тях поради тази причина.

Tawny Owl хищници и заплахи

Белите сови са сравнително малки птици в сравнение с други грабливи птици. По-малкият им размер ги прави по-очевидна цел за няколко естествени хищници в околната среда. Хищниците на тези сови включват по-големи грабливи птици като ястреби, орли, мишелов и дори по-големи видове бухал. Орлите и северните ястреби са грабливите птици, които предизвикват най-голяма загриженост. Други животни могат да представляват заплаха за тях, по-специално техните яйца и пилета, включително кучета, котки и лисици. Известно е също, че боровите куници обират гнездата си за яйца.

Възпроизвеждане на бухала сова, бебета и продължителност на живота

Около една година тези сови започват да се чифтосват. Известно е, че се чифтосват до живот, но това не е универсално. Всъщност някои мъже са записани като полигамни. Повечето руси бухали създават гнезда в дупки на дървета, но също така могат лесно да използват старо европейско гнездо на сврака, дупки в сгради и създадени от човека гнезда.

Някъде от 3 до 6 яйца, всички се снасят от женска бухал в края на пролетта до началото на размножителния сезон. Жена ще прекара около един месец в инкубация на яйцата си, докато половинката й носи храна. Свързаната двойка ще отглежда своите пилета, докато навършат едва 2 месеца. Доказателствата обаче показват, че тези бухали могат да се грижат за своите пилета до 3-месечна възраст.

Дивите руси сови обикновено живеят между 4 и 6 години, в зависимост от различни фактори. Най-старата регистрирана бухал е била птица в плен, която е живяла във Великобритания в продължение на 27 години. В дивата природа най-старата известна руса сова е живяла 18 години. Освен че стават жертви на по-силни грабливи птици, има малко неща, които съкращават живота им. Младите сови, наскоро отстранени от гнездото на родителите си, често гладуват, докато се опитват да установят собствена територия. Това е много често при млади сови, които отказват да се изнесат от родителската територия. В противен случай те умират при инциденти, свързани с превозни средства, влакове и жици.

Tawny Owl Население

В световен мащаб популацията на тези сови се простира от Обединеното кралство в цяла Европа и на изток до Иран. Има руси сови чак до Западен Сибир и до части от Таджикистан, Пакистан и Киргизстан. В Обединеното кралство те отсъстват на островите, както и в Ирландия. Има малко знания или мит, че тези сови не обичат да правят кратки пътувания над морето, което би могло да обясни това разпространение.

Само на континента Европа има около 970 000 до 2 000 000 от тези бухали. Популацията им не е била регистрирана редовно през годините, но доказателствата сочат за цялостно увеличение.

Вижте всички 22 животни, които започват с Т

Интересни Статии