Източна низинна горила

Научна класификация на горилите от Източна низина

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Бозайници
Поръчка
Примати
Семейство
Hominidae
Род
Горила
Научно наименование
Горила Беренгей Грауери

Природозащитен статус на източната низинна горила:

Застрашен

Източна низинна горила Местоположение:

Африка

Факти за източната низинна горила

Основна плячка
Листа, семена, билки
Среда на живот
Тропическа гора и джунгли в планински райони
Хищници
Човек, Леопард
Диета
Всеядно
Среден размер на котилото
1
начин на живот
  • Социални
Любима храна
Листа
Тип
Бозайник
Лозунг
По-малко от 5000 в дивата природа!

Физически характеристики на източната низинна горила

Цвят
  • Кафяво
  • Сиво
  • Черен
Тип кожа
Коса
Максимална скорост
25 mph
Продължителност на живота
35 - 50 години
Тегло
204kg - 227kg (450lbs - 500lbs)
Височина
1,5 м - 1,8 м (5 фута - 6 фута)

„Най-големите примати в света.“



Един от най-големите подвидове на големите маймуни, източната низинна горила е един от двата вида горила, живеещи в Африка. Те са застрашени видове , с неотдавнашни оценки, според които броят е около 5000 индивида, останали в дивата природа. Тези горили са уязвими на бракониерство и те стават жертва на резултатите от граждански вълнения на тяхна територия.



Факти за източната низинна горила

  • Източните низински горили санай-големите примати в света.
  • Те са известни още катоГорилата на Грейслед учения, който ги е открил.
  • Те са едни отнай-интелигентните видове примати.
  • Те савтори най-застрашен подвидна горила.
  • Група източни низини горили се нарича войска и те се водят отголям възрастен мъж, известен като сребърна горила.

Научно наименование Източна низинна горила

Източните низини горили са известни още като горилата на Грауер, след австрийския учен Рудолф Грауер, който ги е открил в началото на 1900-те. Grauer е мястото, където втората половина на научното име на този подвид,Горила Беренгей Грауери, идва от.Беренгейозначава високопланински регион Киву, така че тяхното научно наименование означава „горилата на Грауер на високопланинската област Киву“. Те са във филаХордатаи също се считат за примати. Призовани са членове на Chordataхордови, и този тип включва всички гръбначни животни.

Външен вид на горилата от Източна низина

Тези горили са масивни, тъй като са най-големият вид примати на земята. Мъжките обикновено са по-големи от женските, а видовете достигат около 450-500lbs. Това означава, че източните низини горили тежат малко по-малко от автомат. Тези горили могат да бъдат 5-6 фута високи. Те имат големи глави в сравнение с останалите тела, както и здрави челюсти и зъби. Подобно на други горили, те имат дебел слой тъмна козина, с изключение на лицата и ръцете си. Предпочитат да се разхождат на кокалчетата на пръстите си.



За допълнителна защита и топлина, горилите имат дебел слой дерма и епидермис или вътрешни и външни слоеве на кожата. Те също имат значително количество мазнини по тялото си.

Поведение на горилата в Източна низина

Горилите са социални животни и източната низинна горила не прави изключение. Разпределението на горилите е в сплотени семейни групи, наречени войски или групи. Тези войски пътуват, хранят и отглеждат малките си заедно. Войските се водят от голяма мъжка горила, наречена сребърник. Те също така съдържат две или три женски горили и техните малки и могат да включват и няколко подчинени мъжки горили. Въпреки че войските обикновено са малко, изследователите са регистрирали групи от 30 души. Рядко в групата има двама сребърни лидери.

Горилите прекарват по-голямата част от дните си в ядене и, противно на общоприетото схващане, не са агресивни или териториални същества. Въпреки че сребърниците имат доминираща лидерска позиция, която включва чифтосване с жени и бдителност за заплахи, те отговарят и за практически решения. Те включват решение къде групата се храни, пътува и спи.



Тези маймуни обикновено са тихи, но са способни да вокализират по много различни начини. Записани са над 25 различни вокализации. Източните низински горили общуват, използвайки гукане, ръмжене, лай, писъци и смях. Всеки от тях има различно значение. Горилите са един от най-интелигентните видове примати - те дори могат да бъдат преподавани на жестомимичен език и е известно, че използват инструменти за по-добър достъп до храна.

Местообитание на горилата от Източна низина

Този вид горила живее в източния регион на Демократическата Република Конго (ДРК). Те процъфтяват в тропическите низини и дъждовни гори . Обхватът им е намалял драстично през последните няколко десетилетия. Разпределението на горилите също е много по-рядко поради фрагментацията на местообитанията. По-рано те обитавали диапазон от около 8 100 квадратни мили, колкото е държавата Масачузетс. Сега те обитават около 4600 квадратни мили. Много национални паркове обхващат местообитанията на източните низини на горилите, като например Национален парк Кахузи-Биега и Национален парк Майко . Има и няколко резервата за диви животни, посветени на опазването на местообитанията на горилите.

Диета на горилите от Източна низина

Източните низински горили са всеядни животни, които се радват както на растителна, така и на диетна основа. Те ядат предимно плодове, но също така консумират плодове, листа и ядки. Що се отнася до насекомите, предпочита източната низинна горила термити и мравки . Понякога тези горили преследват малки гризачи или гущери . Известно е, че пътуват на големи разстояния в търсене на храна.

Мощните им челюсти им позволяват да се хранят с влакнеста и жилава растителност. Те също рядко пият вода директно, тъй като по-голямата част от водата, която консумират, идва от растенията, които ядат. Възрастните горили трябва да ядат около 18 кг или около 40 паунда храна на ден.

Източна низинна горила хищници и заплахи

Напълно зряла възрастна горила е изправена пред малко заплахи от хищници. Само по-големи животни, като леопарди и крокодили , представляват заплаха за възрастни източни низини горили.

Хората са най-голямата заплаха за това животно. Загубата на местообитания поради минно дело и граждански вълнения в ДРК е повлияла на този вид. Те също стават жертва на бракониерство, дори в националните паркове, предназначени да ги защитят. Бунтовници и бракониери нахлуват в тези райони, за да ловят горили. Организации като Световния фонд за дивата природа се намесиха, за да помогнат на парка да си възвърне контрола върху земята, но продължаващите граждански вълнения в района затрудняват опазването. Източната низинна горила се счита за застрашен видове според Червения списък на Международния съюз за опазване на природата.

Размножаване на горила от Източна низина, бебета и продължителност на живота

След като станат достатъчно възрастни, около половината от всички мъжки горили ще напуснат рождената си група, когато достигнат полова зрялост, около 15 до 20 годишна възраст. Те пътуват с други мъжки горили или понякога пътуват сами, докато не създадат харем от жени. Подобно на други видове горила, мъжката сребърна източна низинна горила рутинно се съчетава с женските в отряда и е единственият мъж, на когото е позволено да го направи. Те образуват силни връзки с женските членове, така че женските имат по-малка вероятност да напуснат. Мъжките сребърни връзки обикновено остават с една и съща група жени за цял живот, освен ако не са изпреварени от конкуриращ се мъж. Борбите между мъжки горили за власт над харема са интензивни и могат да завършат със смърт. Източните и западните сортове низинна горила не могат да се чифтосват помежду си.

Младите горили се наричат ​​бебета. Женските имат период на бременност около 8,5 месеца. Бебетата ще спят в едно гнездо с майка си през първите три години от живота си и ще продължат да остават в групата, докато достигнат полова зрялост. Синовете на мъжката сребърна монета понякога могат да поемат групата по-късно в живота си. Жените често раждат само по един младеж наведнъж и детската смъртност сред младите горили е много висока. Бебетата могат да пълзят сами, когато навършат 9 седмици, и да ходят, когато са на 35 седмици.

В дивата природа източните низини горили могат да достигнат 30-40-годишна възраст. В плен горилите могат да доживеят до 60 години.

Население на източната низинна горила

През последните 30 години населението на източните низини горили е намаляло с над 50%. Смята се, че само около 5000 индивида остават в дивата природа. Точното преброяване на населението е трудно постижимо поради продължаващата гражданска война в ДРК.

Източните низини горили в зоологическата градина

Повечето горили, открити в зоопарковете, са западните низини, които не са толкова застрашени, колкото техните източни братовчеди. Някои зоологически градини, като например Зоопарк в Сан Диего , имат програми за опазване в Централна Африка, които помагат за защита на всички видове горили. Зоопаркът в Сан Диего също така провежда програма за рециклиране на мобилни телефони, които съдържат метали, които се добиват в територията на източната низинна горила. Тази програма помага да се предотврати добиването на нови метали, което намалява загубата на местообитания и лова на вида.

В плен има само две източни низини горили, и двете от които са жени. Те живеят в Зоопарк в Антверпен в Белгия и са кръстени Виктория и Амахоро.

Вижте всички 22 животни, които започват с E

Интересни Статии