Чинстрап пингвин

Научна класификация на Chinstrap Penguin

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Пигосцелис
Научно наименование
Pygoscelis Antarcticus

Природозащитен статус на пингвин Чинстрап:

Най-малкото притеснение

Chinstrap Penguin Местоположение:

Антарктида
океан

Факти за Chinstrap Penguin

Основна плячка
Крил, риба, скариди
Отличителна черта
Бяло лице и тънка, черна линия, която минава под брадичката
Среда на живот
Скалисти антарктически острови
Хищници
Леопардов тюлен, косатка, морски птици
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
2
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Крил
Тип
Птица
Лозунг
Има 7 милиона разплодни двойки!

Физически характеристики на пингвина на Чинстрап

Цвят
  • Сиво
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
15 - 20 години
Тегло
3kg - 6kg (6.6lbs - 13lbs)
Височина
60 см - 68 см (24 инча - 27 инча)

„Най-голямата колония на пингвини с брада има повече пингвини, отколкото хората в Сан Франциско!“




Чинстрап пингвинът е най-разпространеният от всички видове пингвини. Всъщност една от колониите им има повече от милион гнездящи двойки пингвини на отдалечен остров!



Невероятни факти за Chinstrap Penguin!

  • Колонията на пингвините под брада на остров Заводовски в южната част на Атлантическия океан е толкова голяма (наброява приблизително 1,2 милиона гнездящи двойки), чеКнигата на рекордите на Гинес го обяви за „най-голямата колония на пингвини в света! ' За перспектива на острова има повече пингвини, отколкото в Сан Франциско има хора! (За да видите как изглежда тази невероятна колония, просто превъртете надолу до „раздела за населението!)
  • Много пингвини под брадичката се чифтосват за цял живот; Установено е, че чифтосващи се двойки се събират в 82 процента от времето.
  • Chinstrap пингвините са едни от най-агресивните от пингвините.

Научно наименование и класификация на пингвина Чинстрап

Пингвинът Чинстрап има научното име наPygoscelis antarcticus. Chinstrap пингвините понякога се наричат ​​същоП. Антарктида,което е било предишно научно наименование за вида. Семейството му е Spheniscidae, а класът, към който принадлежи, е Aves.



Семейството Pygoscelis се състои от три различни пингвина; заедно са известни като пингвини с „опашка с четка“. Пингвинът на брадичката се нарича още пръстеновидният пингвин, брадатият пингвин и пингвинът от камък, който е даден поради силния си шумен зов.

Произходът на името пингвин всъщност не е известен: Възможно е то да е от уелска дума, „писалка“ за глава и „gwyn“, означаваща бяло.


Външен вид и поведение на пингвина на Чинстрап

С техните черни глави, които приличат на шлем, черните маркировки на подбрадника дават името на този пингвин. В противен случай банкнотите и очите имат черен цвят. Краката им са розови, а подметките са черни. Младите пингвини имат лице със сив цвят и ще достигнат маркировката за възрастни след 14 месеца.

Те не са най-големите от пингвините; пингвинът на подбрадника е с по-среден размер. Дължината им е 75 см (29 инча), а те имат средно тегло от 5,5 кг.

Този пингвин има глас, който е много гласовит, когато е в размножителната си колония. Chinstrap звуците на пингвина са много шумни; пингвинът прави „ах, каук, каук, каук“, докато повдига плавниците си и поклаща глава от едната на другата страна.

В рамките на местата си за размножаване, пингвините с ченстрап са много оживени. Те често се бият и е известно, че махат с глава и плавници, звънят, поклоняват се, жестикулират и изясняват палтото си. Ако се случва териториален спор, те могат да гледат, да насочват и да повдигат обвинения.

Чинстрап пингвинът е много социален и може да се намери в колонии с пингвин Адели, корморани или други подобни пингвини. Гнездата им са прости и в скалисти котловини. Що се отнася до защита срещу други видове и помежду си, те са най-агресивните от пингвините с опашка.

Група пингвини се нарича колония. Други имена за същата група включват Waddle или rookery. Група пингвини в океана, които плават, се наричат ​​сал.

Местообитание на пингвин Чинстрап

Понякога те нощуват на лед с други породи пингвини, като пингвина Адели. Считани за най-агресивните от пингвините, те прекарват голяма част от живота си в морето, където могат да се хранят с малки риби и крил.

Те живеят в Антарктида и в морето на Скотия, Южните Оркни, Южните Шетландски острови и на Южните Сандвичеви острови, където е намерена най-голямата от техните колонии. Те са на брега на Южния океан и често са в скалисти или пясъчни местообитания. Няколко стотин птици живеят недалеч от Нова Зеландия, на островите Балени в района на зависимостта Рос.

С началото на април, който е есента в южното полукълбо, пингвинът подбрадник следва училищата на крил, докато мигрират по-на север към по-топли води с по-малко лед.



Chinstrap Penguin Diet

Пингвинът на подбрадника се радва на гмуркане. Може да улови малко риба, калмари и скариди, но по-голямата част от диетата му идва от ядене на крил. С изчислената биомаса от 379 милиона тона в Южния океан, крилът е в изобилие във водите близо до местата, където пингвините на chinstrap имат своите колонии.

Въпреки това, тъй като средната температура на въздуха се повишава драстично (до 5 до 6 градуса по Целзий) в много от районите пингвините ловуват крил, нарастването и намаляването на популациите на крил се предполага, че е движещият фактор за колебанията на популациите на пингвини.

Chinstrap Penguin хищници и заплахи

Основните хищници на възрастния пингвин подбрадник са леопардови тюлени и косатки. Изследвания на леопардови тюлени показват, че могат да изядат 1,4 до 5% от колония пингвини по време на размножителен сезон. Леопардовите тюлени разчитат на стелт, за да ловуват пингвини с брада. Те чакат по краищата на ледените покривки, където пингвините са се събрали, и хващат пингвини, докато навлизат във водата. Като цяло, след като пингвините от подбрадник влязат в открита вода, те са изправени пред по-малко заплахи.

Други хищници включват морски лъвове и акули. Яйцата и пилетата са застрашени от морски скуори, хищни морски птици. Най-голямата заплаха за леопардовите тюлени - както и при другите видове пингвини - е изменението на климата, което е повлияло на изобилието от крил.

Размножаване на пингвини от Chinstrap, бебета и продължителност на живота

Връщайки се в колонията, когато търси своята половинка, мъжът ще бие по гърдите си с флипери, докато вдига глава, за да издаде пищящ звук. Други мъже често отразяват същите уникални звуци на пингвин от подбрадник, когато човек започне да пищи. След като пингвинът на подбрадника си намери половинка, той ще се връща при същия този всяка година; чифтосващи се двойки се събират отново, за да образуват специална връзка.

Размножителният сезон е от ноември / декември до март. Пингвинът на подбрадника снася две яйца; времето обикновено е по-късно от другите видове пингвини наблизо. Яйцата се излюпват както от майката, така и от бащата, които правят смени от 5 до 10 дни. След около 37 дни яйцата се излюпват. Бебето пиленце остава при родителите си около месец. След това преминава към група млади пилета.

Бебешки пингвин се нарича мацка. Те също могат да бъдат посочени като птенца. Група бебешки пингвини се нарича детска ясла, където пилетата се сгушват заедно за топлина, както и срещу хищници. Това позволява на родителите да отидат на лов за храна, която да върнат обратно. След около два месеца пухкавият пух се заменя с водоустойчиви пера и пилето вече е готово да направи първото си пътуване до морето, за да ловува самостоятелно.

Пингвинът на подбрадника живее на около 20 години. Съобщаваното за най-старият жив пингвин от брада в Северна Америка е на 32 години през 2015 г. и живее в Moody Gardens в Тексас.

Население на пингвин Чинстрап

През август 2018 г. IUCN изчисли, че популацията на пингвини от брадавици е 8 милиона индивида. Те са най-многобройните от всички видове пингвини и са изброени като „Най-малкото притеснение“, въпреки че като цяло популацията им намалява.

Те се срещат на циркумполярните, субантарктическите и антарктическите острови и на Антарктическия полуостров. При размножаване те не са на лед, а остават на скалистия бряг. Най-гъсто населената колония от пингвини от chinstrap се среща на остров Заводовски, който е остров в Южните сандвичеви острови.

Докато този остров е дълъг само 5 мили (3 километра) и широк 3 мили, той поддържа повече от един милион размножаващи се двойки пингвини от брада!

Отвъд Антарктида, пингвините с ченстрап също са наблюдавани в следните области:

  • Аржентина
  • Остров Буве

  • Чили
  • Фолкландските острови
  • Френски южни територии
  • Южна Джорджия

  • Южни сандвич острови
  • Острови край Нова Зеландия

Факти за Chinstrap Penguin

Най-голямата им колония е наречена „най-вонящото място на Земята!“

С повече от един милион гнездящи двойки пингвини на малък остров, широк само 5 мили, можете да си представите, че Заводовски остров екрасивамиризливо място. Въпреки това, освен изпражненията от пингвини, сярният въздух от активен вулкан на острова също произвежда вредни миризми. Приветстван от Обединеното кралствоТелеграфкато „най-миризливото място в света“, чертите на острова имат имена като Stench Point, Pungent Point и Noxious Bluff.

Най-голямата им колония също е застрашена от вулкан

Стратовулканът на острова, в който се помещава най-голямата колония от пингвини от чинстрап, носи името Mount Curry и започва да изригва през март 2016 г. Изригването покрива голяма част от острова в пепел, но също така идва по времето, когато пингвините от chinstrap са започнали да напускат своето размножаване основания за фураж в морето до есента, което ограничава въздействията

Представено вПланета Земя II

Документалната поредицаПланета Земя IIзаснеха пингвините за брада на Заводовски. За да се стигне до отдалечения остров, отне повече от година планиране и документалният екип трябваше да прекоси някои от най-суровите морета на земята, само за да улови тази отдалечена среда.

Вижте всички 59 животни, които започват с С

Интересни Статии