Адели Пингвин



Научна класификация на пингвина Адели

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Пигосцелис
Научно наименование
Pygoscelis adeliae

Природозащитен статус на пингвина Адели:

Най-малкото притеснение

Adelie Penguin Местоположение:

Антарктида
океан

Забавен факт за пингвина Адели:

Яде до 2 кг храна на ден!

Факти за пингвина Адели

Плячка
Крил, риба, калмари
Име на младите
Пилета
Групово поведение
  • Колония
Забавен факт
Яде до 2 кг храна на ден!
Очакван размер на населението
5 милиона
Най-голямата заплаха
Бързо топене на лед
Най-отличителна черта
Малък бял кръг около всяко око
Размах на крилата
35 см - 70 см (14 инча - 27,5 инча)
Инкубационен период
2 месеца
Възраст на младостта
90 дни
Среда на живот
Антарктическа земя и океан
Хищници
Леопардов тюлен, Чайка скуа, Кит убиец
Диета
Месояден
начин на живот
  • Дневни
Често срещано име
Адели Пингвин
Брой видове
1
Местоположение
Крайбрежна Антарктида
Среден размер на съединителя
2
Лозунг
Яде до 2 кг храна на ден!
Група
Птица

Физически характеристики на пингвина Адели

Тип кожа
Пера
Максимална скорост
45 mph
Продължителност на живота
10 - 20 години
Тегло
3kg - 6kg (7lbs - 13lbs)
Височина
40 см - 75 см (16 инча - 30 инча)
Възраст на полова зрялост
2 - 3 години

Интересни Статии