Малкият пингвин

Научна класификация на малкия пингвин

царство
Анималия
Филм
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Евдиптула
Научно наименование
Мала Евдиптула

Статус на опазване на малкия пингвин:

Най-малкото притеснение

Little Penguin Местоположение:

океан
Океания

Факти за малкия пингвин

Основна плячка
Крил, риба, скариди
Отличителна черта
Малък размер на тялото със сини / сиви пера
Среда на живот
Скалисти антарктически острови
Хищници
Леопардов тюлен, косатка, акули
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
2
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Крил
Тип
Птица
Лозунг
Най-малкият вид пингвин!

Физически характеристики на малкия пингвин

Цвят
  • Сиво
  • Син
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
10 - 20 години
Тегло
1kg - 3kg (2.2lbs - 6.6lbs)
Височина
35 см - 50 см (14 инча - 20 инча)

„Най-малкият вид пингвин“

Малък картоф на Spheniscidae семейство, малки пингвини са родом от Австралия и Нова Зеландия . Изпъкнали в сферата на пингвините, те се отличават с яркосини пера и понякога минават от „феи пингвини“. Малките пингвини се хранят и веселят в океанските води 80 процента от времето и могат да снасят повече от един кладец яйца за размножителен сезон.



Въпреки че тези животни не са Застрашен от Червен списък на IUCN стандарти, броят им рязко пада, а изследователите бият алармени звънци. За щастие, запазване усилията са в ход и защитниците на нелетящите птици успешно лобираха за малки закони за защита на пингвините.



Девет очарователни факти за малкия пингвин

  • Йохан Рейнхолд Форстър описва за първи път тези животни през 1871 година.
  • Малките пингвини около плажа Самърланд на остров Филип правят нощни паради, а туристите идват да гледат.
  • Университетът в Тасмания отделя значителни ресурси за малки пингвини за установяване на факти.
  • Ловците ценели приказни пингвини заради кожите и перата им през 1800-те и началото на 1900-те.
  • На стари времена корабокрушените моряци в Антиподите са яли тези животни, за да оцелеят.
  • Някога яйцата на тези животни са били считани за деликатес, особено сред аборигенските австралийци.
  • Талисманът на пингвина на Linux е вдъхновен от малко пингвинче, което кълна създателя на операционната система по време на австралийска ваканция.
  • Учените вярват, че някои популации на феи пингвини могат от време на време да споделят гнездящи колонии с морски птици, като приони и късоопашати ножици.
  • Някога рибарите използвали приказни пингвини, за да хванат южната скала омари .

Малко пингвин научно име и други имена

Научното наименование на тези животни еEudyptula minor.Евдиптула произлиза от гръцки и означава „добър малък водолаз“. Малкият се отнася до дребния ръст на животното.

Някои хора в Австралия ги наричат ​​„феи пингвини“, докато много киви използват „малки сини пингвини“. Родната маорска дума за малкия пингвин е „корора“.



Подвид на малкия пингвин

Морските биолози се сблъскват заради малката таксономия на пингвините. Някои учени смятат, че белокрилите пингвини са подвид на тези животни, други смятат, че това е съвсем различен вид, а трета група настоява, че те са цветни малки пингвини.

Подобни въпроси остават и за източните рокхопър пингвин.

Външен вид и поведение на малкия пингвин

Външен вид на малкия пингвин

Както може би се досещате, в сравнение с други Spheniscidae видове, тези животни са мънички. Точните измервания варират в зависимост от подвидовете и популацията, но най-общо казано, средната им височина е 13 инча и тежат около 3,3 паунда - същото като тостер с две филийки.



Малките пера на пингвините са жизнено синьо синьо. Шиферно сиво оперение покрива ушите им, а долната им страна е бяла. Клюновете обикновено достигат между три и четири сантиметра дължина, а краката им с черни подметки са преплетени.

Как можете да различите женските и мъжките погледи? Забележете размера на клюна: женските имат по-тънки.

Както е случаят с всички видове в семейството, тези животни са нелетящи птици - и техните „крила“ функционират като плавници.

Поведение на малкия пингвин

като хората , тези животни са дневни, което означава, че те са най-активни през деня. Те се издигат със слънцето и веднага се отправят към ден плуване и подхранване на храна. Привечер се прибират у дома, за да нахранят пилетата и да спят.

Малките пингвини са съвместни животни, които се подстригват. По-конкретно, те премахват паразитите от труднодостъпните места. Като едновременно гостоприемници и хищници на тези незначителни същества, тези животни играят жизненоважна роля в своите екосистеми.

Говорейки за подстригване, те прекарват много време, като подготвят перата си с масла, произведени в жлеза над опашките им. Процесът помага да се запази водонепроницаемото им оперение. Освен това, веднъж годишно, колониите се приземяват за около 17 дни линеене. През този период старите им пера падат и се появяват нови. Годишното отделяне е критична част от тяхната хидроизолационна физиология.

Малките пингвини също имат жлези над очите, които филтрират солта от морето.

Когато излизат на брега, те работят в групи. Като отбранителна стратегия те се придвижват от водата, за да кацнат в редици - като армия - и общуват с писъци и трели.

Както подсказва научното им име, тези животни са супер водолази и плувци, които прекарват 80 процента от времето си, правейки и двете. Средно те плуват от два до четири километра в час, но изследователите наблюдават хора, които се движат с 6,4 километра в час. Гмуркайки се, те могат да достигнат морското дъно и средното падане трае 21 секунди. Към днешна дата най-продължителното регистрирано гмуркане на малък пингвин беше 90 секунди.

Тези животни не само са чудесни гмуркачи и плувци, но са и впечатляващи пътешественици, които могат да мигрират на далечни места. През 1984 г. изследователите проследиха един от остров Габо до пристанище Виктория - на разстояние от 7 728 километра!

Малко синьо пингвинче на скалата
Малко синьо пингвинче на скалата

Местообитание на малкия пингвин

Малките пингвини живеят предимно в крайбрежната Нова Зеландия и островната Южна Австралия. Хората твърдят, че са видели вида Чили и Южна Африка , но експертите са разделени по темата. Някои смятат, че свидетелите са идентифицирали погрешно друго животно; други смятат, че може да са скитащи популации, въведени от хората. Дебатът продължава.

Когато не са във водата, приказни пингвини живеят в крайбрежни нори. Те винаги са в пясъчни и скалисти райони и използват добре пещерите, скалните пукнатини, дървените трупи и дори изкуствените конструкции, за да построят домовете си.

Някои размножителни колонии се управляват от природозащитни групи и действат като туристически дестинации. Ако отидете обаче, скрийте камерата си! Посетителите не могат да правят снимки или видеоклипове на малките пингвини, защото зашеметяват животните и дори могат да ги заслепят.

Диета на малкия пингвин

Тези животни се хранят на швейцарски шнур от малки риби, включително:

Тъй като малките пингвини са дребни, те обикновено ловуват по-млада, по-малка плячка.

Малки пингвини хищници и заплахи

Като вид тези животни не са застрашени. Въпреки това отделните популации са изправени пред предизвикателни пречки. Поради изменението на климата, растежа на човешкото население и замърсяването, експертите бият аларми рано и призовават общностите да подкрепят усилията за опазване.

Естествени хищници на малките пингвини

Естествените хищници на тези животни включват:

Неестествени заплахи за малките пингвини

Котки , плъхове , и лисици не са естествени хищници на пингвини - нито са ендемични за Антиподите. Но откакто са били въведени от хората, трите „натрапници“ са унищожили регионалните популации на пингвини.

Но има добри новини! И всичко това е благодарение на a пиле фермер на име Swampy Marsh, който предложи да се използва овчарски кучета за защита на колониите на пингвини. В началото хората игнорираха идеята му. Но когато само шест пингвина останаха близо до дома му, силите, които трябваше да се предадат и използваха малките на господин Марш, за да изплашат лисиците. Проработи! Днес методът на овчарското куче се използва там, където неместните хищници представляват заплаха за местните видове.

Хората също представляват огромна опасност за тези животни. Като начало, човешката популация нараства стремително. За да оформим ситуацията, приблизително един милиард души са окупирали планетата през 1800 г. През 2020 г. 7,8 милиарда от нас са ходили по Земята.

Нашият растеж, за съжаление, разрушава стотици местообитания. Все пак хората заемат място! В Австралия новите жилищни сгради посягат върху дивата природа и свистенето на скидоуди и моторни лодки прогонва популациите на пингвините от техните исторически домове. Стачките на превозните средства, приловът, замърсяването с пластмаса и пожарите при управлението на земята също създават големи проблеми за малките пингвини.

Размножаване на малкия пингвин, бебета и продължителност на живота

Размножаване

Размножителният сезон зависи главно от местоположението и температурите на океана. Най-общо казано, мъжките започват да строят и обновяват дупки някъде между май и септември за чифтосване. Целта им е да създадат най-доброто гнездо, за да привлекат най-добрите жени.

Освен в редки случаи партньорите остават моногамни за размножителния сезон. За да се чифтосват, двойките обикновено се изолират или образуват малки колонии от по-голямата група.

Стандартният съединител се състои от едно до четири яйца, снесени с интервал от един до четири дни. Отначало тежат около 12 грама (55 грама) - същото като четири желе - и растат по-големи за 36-дневен инкубационен период. Женските феи пингвини са способни да поставят повече от един съединител на сезон, но малцина го правят.

Тези животни се връщат в едни и същи места за размножаване година след година - променят се само от време на време.

Бебета

И двамата родители помагат за инкубирането и отглеждането на пилета. Веднъж родени, мама и татко работят извънредно, за да поддържат птенчетата топли и удобни в продължение на 18 до 38 дни. Когато бебето навърши 7 или 8 седмици, перата му нарастват и изплуват сами!

Мъжките достигат полова зрялост на тригодишна възраст, докато женските се развиват до двегодишна възраст.

Продължителност на живота

Средната продължителност на живота на тези животни в дивата природа е около 6,5 години. Лицата, живеещи в плен, могат да стигнат до 20.

Население на малкия пингвин

Експертите поставят популацията на тези животни в световен мащаб между 350 000 и 600 000. Някои оценки достигат до 1 000 000. В резултат на това Международният съюз за опазване на природата ги смята за животни от Най-малкото притеснение .

Но това не разказва цялата история.

Колониите в Нова Зеландия непрекъснато намаляват от 60-те години на миналия век. Природозащитниците изчисляват 70 процента в центъра на града. Популациите на Южна Австралия и континенталната Тасмания също се борят под тежестта на човешкото посегателство.

За щастие, въпреки липсата на аларма по IUCN, както Австралия, така и Нова Зеландия са въвели закони за справяне с потенциални проблеми, преди да е станало твърде късно.

Разглеждат се бялофлипсани пингвини, които някои учени смятат за малък подвид на пингвини застрашен в Нова Зеландия.

Малките пингвини в зоопарковете на САЩ

Много зоопаркове в САЩ се грижат за тези животни, включително:

Този списък не е изчерпателен. За да намерите зоологическа градина близо до вас с малко заграждение за пингвини, насочете се към Google!

Вижте всички 20 животни, които започват с L

Интересни Статии