Рокхопър пингвин

Научна класификация на Rockhopper Penguin

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Птици
Поръчка
Sphenisciformes
Семейство
Spheniscidae
Род
Eudyptes
Научно наименование
Eudyptes chrysocome

Статус на опазване на пингвина Рокхопър:

Най-малкото притеснение

Rockhopper Penguin Местоположение:

Антарктида
океан
Океания
Южна Америка

Факти за пингвина на Rockhopper

Основна плячка
Крил, риба, скариди
Отличителна черта
Червени човки и очи, с жълти пера на главата
Среда на живот
Скалисти антарктически острови
Хищници
Леопардов тюлен, косатка, акули
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
2
начин на живот
  • Колония
Любима храна
Крил
Тип
Птица
Лозунг
Има 3 различни вида!

Физически характеристики на Rockhopper Penguin

Цвят
  • Сиво
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Пера
Продължителност на живота
15 - 20 години
Тегло
2 кг - 5 кг (4.4 lbs - 11 lbs)
Височина
45 см - 58 см (18 инча - 23 инча)

Най-малките хохлати пингвини.




Рокхопър пингвините са порода пингвини, които живеят край бреговете на островите в южното полукълбо. Те са един от най-малките видове пингвини и са най-известни с гребена си от дълги жълти пера, както и с яркочервените си очи. Рокхопър пингвините са сред най-многобройните видове пингвини на Земята.



Невероятни факти за пингвина Rockhopper!

  • Някои учени разделят тези пингвини на три вида (южен, северен и източен), докато други ги смятат за един вид.
  • Те са известни със своите яркочервени очи и ярко жълто оперение на главата.
  • Те могат да се гмуркат до 330 фута в търсене на плячка в морето.
  • Рокхопър пингвините се чифтосват за цял живот.
  • Тези пингвини се срещат из цялото южно полукълбо, от южното крайбрежие на Южна Америка чак до Нова Зеландия.

Научно име Rockhopper Penguin

Рокхопър пингвин научно наименование еEudyptes chrysocome.Eudyptesозначава 'добър гмуркач' на латински, а родът обхваща всички хохлати пингвини, като макаронния пингвин и кралския пингвин.Хризокомозначава „златна коса“, така че научното име на тези пингвини означава „златокоси водолази“.

Някои учени смятат, че пингвинът рокхопър е един вид хохлат пингвин. Други учени разделят видовете на три подвида: Северен пингвин скалист, Южен скален пингвин и Източен скален пингвин. Северните пингвини на рокхопър са по-големи от другите два подвида.



Външен вид на Rockhopper Penguin

Всички видове от тези пингвини имат дълги жълти и черни гребени пера, червени очи и румен, червено оцветен клюн. С малко по-малко от 2 фута височина, тези пингвини са няколко сантиметра по-високи от боулинг иглата. Мъжките са малко по-големи от женските. Тези пингвини тежат около 5,5 фунта; те са най-малките видове хохлати пингвини.

Тези пингвини имат традиционния черно-бял цвят на повечето пингвини, с черен смокинг, покриващ по-голямата част от телата им, с изключение на кръглите си бели кореми. Те имат удебелени ивици в района над очите им, наречени суперцилиарни ивици. Северните пингвини имат по-видни гребени от южните видове.

Техните пилета са предимно черни и сиви с черни човки, които с напредване на възрастта стават по-ярко червени и оранжеви. Непълнолетните пингвини изглеждат като техните колеги за възрастни, с изключение на петна от сива коса под брадичката им. Някои непълнолетни въобще не притежават надменни ивици.



Отблизо пингвин Рокхопър (Eudyptes chrysocome), стоящ в група пингвини и имперски корморани в крайбрежна зона на Фолклендските острови.
Отблизо пингвин Рокхопър, стоящ в група пингвини и имперски корморани в крайбрежна зона на Фолклендските острови.

Поведение на пингвина на Rockhopper

Тези пингвини гнездят по скалисти брегови линии, откъдето идва и името пингвин рокхопър. Повечето видове пингвини се плъзгат по корем, но тези пингвини предпочитат да скачат сред скалите, където живеят. Те предпочитат плътни треви, наречени тусоки за разплод и гнездене.

Подобно на повечето видове пингвини, те са предназначени за плуване. Те използват крилата си, за да се движат наоколо в плитка вода, въпреки че е известно, че преминават и към по-дълбоки води. Тези пингвини могат да се гмуркат на 300 фута под повърхността и да плуват около 4 мили в час под водата. Когато е време да се върнете на брега, пингвините рокхопъри могат да се изстрелят от водата и да кацнат по корем на плажа.

Местообитание на Rockhopper Penguin

Всички пингвини рокхопъри се намират на островите около Антарктида и Нова Зеландия, както и в южния край на Южна Америка. Северният вид на този пингвин живее на остров Гоф и Тристан да Куня, както и на острови в Индийския океан. Източният сорт пингвин рокхопър живее на Окландските острови и други острови около Нова Зеландия, както и на южните френски територии и островите на Принц Едуард и Марион в Южна Африка. Южният скален пингвин процъфтява на острови край най-южното крайбрежие на Чили и Аржентина.

Диета на пингвините Rockhopper

Тези пингвини са месоядни животни и диетата им се състои най-вече от крил. Те също така участват в други малки ракообразни, както и калмари.

За да ловуват, тези пингвини ще останат в морето дни наред, гмуркайки се дълбоко за крил. Те имат слой мазнина, който ги държи на повърхността и топли в студения океан. Пингвините Rockhopper, както и другите видове пингвини, имат висока плътност на пера, които се припокриват и блокират влагата. Те имат най-много пера от всички видове птици.

За по-нататъшна помощ при лова, червените очи на този пингвин могат да се приспособят, така че да виждат както над, така и под повърхността на водата. Те също могат да спят, докато са на вода в морето.

Rockhopper Penguin хищници и заплахи

Тези пингвини нямат обитатели на земя, но имат много опасения в морето, както и от други видове птици. Те стават жертва на китове, сини акули, кожени тюлени , и леопардово море ls. Въпреки че тези пингвини яростно защитават своите малки, бебетата пингвини често стават жертва на брегови птици като фулмари, скуи и чайки от водорасли.

Рокхопър пингвините са застрашени и от хората. Тяхната плячка страда от повишаване на глобалните температури поради климатичните промени, така че пингвините са в упадък, защото не могат да намерят достатъчно за ядене. Прекомерният риболов и разливите на петрол допринасят за недостига на плячка. Тези пингвини могат също случайно да бъдат уловени в риболовни мрежи. От трите вида на тези пингвини северният сорт е най-застрашен.

Размножаване на пингвина на Rockhopper, бебета и продължителност на живота

Брачният сезон на тези пингвини е в началото на пролетта до края на лятото. Пингвините пристигат на сушата, като мъжките пингвини обикновено пристигат преди женските пингвини. Подобно на повечето видове пингвини, те се чифтосват за цял живот. Мъжката и женската двойка се опитват да се намерят, като се обаждат. Те обикновено намират същото място за гнездене, което са използвали през предишни години. Мъжките започват да се размножават на 4-5-годишна възраст, докато женските започват на 5-6-годишна възраст. Тези пингвини седят на яйцата си около четири месеца. Докато пингвините гнездят в своите тусоци, родителите се редуват, инкубирайки яйцата. Те са много агресивни и защитават яйцата си, като кълват и крякат по всичко, което се приближава.

Северните пингвини на скални гнезда гнездят в по-малки колонии от южните си колеги. Размерът на северните колонии на пингвини варира от около 25 000 до 65 000 индивида. Южните пингвини обаче гнездят в колонии до 130 000 пингвини. Тази разлика може да е причината южните пингвини да имат по две пилета на сезон. Северните видове снасят две яйца, но при нормални обстоятелства оцелява само едно.

Родителите на рокхопър пингвините пазят бебетата си, наречени пилета, докато навършат около месец. В този момент пилетата напускат тусоците, за да се присъединят към други млади пингвини в защитни групи, наречени ясли. След като станат на около 66 дни, пингвините са готови да се оправят сами.

Тези пингвини живеят до около 10 години в дивата природа. Някои от най-старите пингвини на рокхопър обаче живеят до 30 години. С напредването на възрастта те са по-податливи на хищници.

Население на пингвините Rockhopper

Смята се, че има около 1,5 милиона двойки от тези пингвини по целия свят. През последните 30 години видът, особено северният пингвин рокхопър, е намалял. The Червеният списък на застрашените видове на IUCN класифицира северните пингвини като застрашени поради бърз спад на населението, докато южните пингвини са посочени като „уязвими“.

Рокхопър пингвин в зоопарка

В момента в зоопарковете в Северна Америка има около 317 от тези пингвини. Много известни зоологически градини разполагат с тези пингвини и те се намират и в много различни аквариуми.

В Зоопарк Сейнт Луис , южните пингвини на рокхопър се срещат на изложбата им Penguin and Puffin Coast. The Зоопарк и ботаническа градина в Синсинати са отгледали тези пингвински пилета. И Зоопарк в Индианаполис представя тези пингвини в изложбата им в Океаните и прави демонстрации на живо за хранене на пингвини, където гостите могат да гледат как пингвините хващат храна под водата.

Вижте всички 21 животни, които започват с R

Интересни Статии